Hírek

Xavier Dolannal egészül ki az Az stábja

megoltem_anyamat-Xavier-Dolan

Stephen King bohócos horrorja, az Az második részének forgatása elkezdődött, a stábhoz pedig a sokak által zseninek tartott francia-kanadai színész-rendező, Xavier Dolan is csatlakozik.

A Mamát is jegyző Andy Muschietti visszatért a rendezői székbe, és az Az történetének első felét hátrahagyva, a felnőttekre összpontosít a folytatásban. James McAvoy, Bill Hader és Jessica Chastain a legismertebb nevek az új stábban, viszont a többiek kiköpött hasonmásaik a gyerekszínészeknek. Mintha a kicsik viszonylatában castingolták volna a nagyokat – különösen Ben (Jeremy Ray Taylor és Jay Ryan), Eddie (Jack Dylan Grazer és James Ransone) és Stanley (Wyatt Oleff és Andy Bean) esetében.

A Bent alakító Jay Ryan (balra) és Jeremy Ray Taylor (jobbra)

Xavier Dolan (Megöltem anyámat) a főcsapathoz képest egy kisebb mellékszerepben jelenik meg. Az Adrian Mellon nevű karaktert alakítja majd, egy Derry városában élő meleg férfit, aki zaklatások és később maga Pennywise (Bill Skarsgard), a bohócrém áldozata lesz. Az ő halála indítja be a második fejezet eseményeit.

Dolant többnyire francia nyelvű független munkáiról ismert, ám kezdi meghódítani az amerikai közönséget is.

Idén láthatjuk Joel Edgerton (Az ajándék) második rendezésében, a Boy Erased című filmben, illetve elképzelhető, hogy bemutatják a The Death and Life of John F. Donovant, melyet író-rendezőként készített. Utóbbiról az utolsó komoly hír az volt, hogy Dolan úgy döntött, Jessica Chastaint kivágja az egész alkotásából.

Az Az folytatását 2019 szeptemberében láthatjuk leghamarabb.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com