Hírek

Xavier Dolannal egészül ki az Az stábja

megoltem_anyamat-Xavier-Dolan

Stephen King bohócos horrorja, az Az második részének forgatása elkezdődött, a stábhoz pedig a sokak által zseninek tartott francia-kanadai színész-rendező, Xavier Dolan is csatlakozik.

A Mamát is jegyző Andy Muschietti visszatért a rendezői székbe, és az Az történetének első felét hátrahagyva, a felnőttekre összpontosít a folytatásban. James McAvoy, Bill Hader és Jessica Chastain a legismertebb nevek az új stábban, viszont a többiek kiköpött hasonmásaik a gyerekszínészeknek. Mintha a kicsik viszonylatában castingolták volna a nagyokat – különösen Ben (Jeremy Ray Taylor és Jay Ryan), Eddie (Jack Dylan Grazer és James Ransone) és Stanley (Wyatt Oleff és Andy Bean) esetében.

A Bent alakító Jay Ryan (balra) és Jeremy Ray Taylor (jobbra)

Xavier Dolan (Megöltem anyámat) a főcsapathoz képest egy kisebb mellékszerepben jelenik meg. Az Adrian Mellon nevű karaktert alakítja majd, egy Derry városában élő meleg férfit, aki zaklatások és később maga Pennywise (Bill Skarsgard), a bohócrém áldozata lesz. Az ő halála indítja be a második fejezet eseményeit.

Dolant többnyire francia nyelvű független munkáiról ismert, ám kezdi meghódítani az amerikai közönséget is.

Idén láthatjuk Joel Edgerton (Az ajándék) második rendezésében, a Boy Erased című filmben, illetve elképzelhető, hogy bemutatják a The Death and Life of John F. Donovant, melyet író-rendezőként készített. Utóbbiról az utolsó komoly hír az volt, hogy Dolan úgy döntött, Jessica Chastaint kivágja az egész alkotásából.

Az Az folytatását 2019 szeptemberében láthatjuk leghamarabb.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés