Hírek

Xavier Dolan sorozatot rendez

Xavier Dolan korábban már adaptált Michel Marc Bouchard drámát. Most sorozat formájában teszi ugyanezt.

A Dark Horizons értesülései szerint a kanadai színész-rendező-forgatókönyvíró új terepre evez és kipróbálja magát a televíziós sorozatok világában. A Cannes-i filmfesztivál versenyfilmjei közé beválogatott Matthias és Maxime után a rendező sorozatot készít Michel Marc Bouchard színdarabjából, a La nuit ou Laurier Gaudreault s’est reveille-ból (Az éjszaka, mikor Laurier Gaudreault felébredt).

A dráma főhőse Mirielle, aki szakmájában halottakkal foglalkozik, hazaérkezik, hogy nemrég elhunyt édesanyját készítse fel a temetésre. Mikor a ravatalozóra érkező családtagok összegyűlnek, sötét titkok is napvilágra kerülnek a drámában.

A filmes polihisztor színészként már szerepelt sorozatepizódokban, legutoljára pedig az Az: Második fejezetében láthattuk. Xavier Dolan filmjei újra és újra Cannes-ban debütálnak, a mi toplistáinkon is előkelő helyen szerepelnek a kanadai csodagyerek munkái. Sőt, két évvel ezelőtt csokorba is szedtük, mit kell tudni Dolan stílusjegyeiről.

A Megöltem anyámat, a Tom a farmon és (talán mind közül a legismertebb) az Anyu rendezője korábban már dolgozott együtt Natalie Portmannel és Susan Sarandonnal is az első angol nyelvű filmjében, a The Death and Life of John F. Donovanben (John F. Donovan halála és élete).

A darab, amire most irányul a figyelme Michel Marc Bouchard kanadai drámaíró tollából származik. Bouchard volt az írója a már említett Tom a farmonnak is.

Az, hogy melyik streaming szolgáltató, vagy tévécsatorna fogja forgalmazni a sorozatot, még nem ismert. Sajtóértesülések szerint viszont arra számíthatunk, hogy a drámát egy minisorozat formájában adaptálja Dolan.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com