Hírek

Yorgos Lanthimos szélhámos Rockefellerről rendez filmet

Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/REX/Shutterstock (10082791hv) Yorgos Lanthimos The Academy Awards Nominees Luncheon, Los Angeles, USA - 04 Feb 2019

A vagyon, a hatalom és a csillogás sokakat vonz, nemcsak egyszerű nyerészkedőket, hanem szélhámosokat is. A pénzért be lehet házasodni egy vagyonos családba, de fel is lehet használni egy vagyonos család nevét a még több pénz reményében. Clark Rockefeller pontosan ezt tette, a híres Rockefeller-família tagjának adta ki magát. Az ő történetét viszi tévéképernyőre Yorgos Lanthimos, A kedvenc Oscar-díjra is jelölt rendezője.

Kicsoda Clark Rockefeller? Ugyanaz, aki Christopher C. Crowe vagy Chip Smith, azaz a valódi nevén: Christian Karl Gerhartsreiter. Gerhartsreiter Németországból érkezett az Egyesült Államokba és imposztorként csinált nevet magának – jelenleg a börtönbüntetését tölti Kaliforniában. A leghíresebb álszemélyazonossága Clark Rockefeller volt, amit 1995-ben vett fel, amikor egy sikeres üzletasszonynak, Sandra Bossnak udvarolt. Összeházasodtak, gyermekük született, majd elváltak. Gerhartsreitert akkor tartóztatták le, amikor elrabolta a saját lányát, miután elvesztette a láthatás jogát a válás során. Az emberrabláson túl emberölésért is elítélték.

Az ál-Rockefeller története mintha csak képernyőre termett volna. Rengeteg ármány, titok, ügyeskedés van benne, megspékelve magán- és rendőrségi nyomozásokkal. 2010-ben készítettek is filmet belőle Ki az a Clark Rockefeller? címmel, Eric McCormackkel a címszerepben. A Searchlight TV újra vászonra viszi a szélhámos történetét, a rendezésre pedig Yorgos Lanthimost találták a megfelelőnek.

Ki az a Clark Rockefeller? (2010)

Lanthimos így újra együtt dolgozik a Fox Searchlighttal; legutóbbi közös munkájuk, A kedvenc, tíz Oscar-jelölést ért az idei díjszezonban – amelyekből Olivia Colman díjra is váltott egyet. A görög rendező ugyan ezúttal „csak” tévéképernyőre forgat, de joggal várhatunk tőle egy újabb nagyszerű filmet. A homár vagy az Egy szent szarvas meggyilkolása is bizonyította, mennyire ért az atmoszférateremtéshez, és ezúttal egy agyafúrt bűnöző lesz a főhőse, ami ígéretes kombináció.

A The Man in the Rockefeller Suit Mark Seal azonos című regényének adaptációja lesz. A Foxnál már egy ideje dolgoznak a vászonra vitelén. Egy időben Benedict Cumberbatch volt bejelentve főszereplőjének, őt Pablo Trapero rendezte volna. A projekt azonban irányt változtatott: egészestés film helyett minisorozat lesz belőle. Jelenleg egyedül a rendező ismert, valamint a forgatókönyvíró személye, David Gilbert – írja a Deadline.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com