Hírek

Joaquin Phoenix az éjszakában, kalapáccsal – You Were Never Really Here előzetes

A Taxisofőr és a Drive keverékeként emlegetik a You Were Never Really Here-t, mely idén Cannesban két fődíjat is elhozott. Most már az első ízelítőt is megkaptuk belőle a pozitív kritikák után.

Lynne Ramsay a 2011-es Beszélnünk kell Kevinről óta nem készített filmet. Idén azonban nagyot robbanhat, akár Oscar-szezonig is eljuthat a You Were Never Really Here. A film cselekményének központjában Joaquin Phoenix öntörvényű magánnyomozó karaktere áll, akit megbíznak egy lány felkutatásával. Az egészen fiatal lánnyal szexrabszolgaként kereskednek, Phoenix pedig nekivág a mentőakciónak saját eszközeivel – melynek része egy kalapács is.

Korrupció, bosszú és erőszak jellemzi a film világát.

A You Were Never Really Here idén elhozta Cannesból a Legjobb Forgatókönyv és a Legjobb Férfi Színész díjakat, emiatt sokan nagyon várják a novemberi premiert. Phoenixről eleve tudni, hogy nem vállal el akármit, valamint mindig megbízható alakításokat nyújt. Még korai azonban arról beszélni, hogy mekkora esélyes lesz a díjszezonban Lynne Ramsey új alkotásának, hiszen a meghökkentően erőszakos filmeket általában mellőzik – még akkor is, ha úttörőnek számító kritikai sikerek (Drive).

Itt megtekinthetitek a sok helyen A Beautiful Daynek címezett film nemzetközi előzetesét:

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés