Hírek

Young Adult zombiskodás lesz a legújabb The Walking Dead sorozat – Előzetes

Az AMC tényleg nem akar leállni a zombis sorozatokkal. A The Walking Dead univerzum újabb, harmadik darabja egy fiatalabb generációt mutat be. Itt az első előzetes.

Hamarosan érkezik a legfrissebb zombis sorozat, amely a The Walking Dead univerzum harmadik önálló projektjét jelöli az eredeti show és a Fear the Walking Dead mellett. Míg előbbihez éppen most jelentették be hivatalosan is, hogy érkezik a 11. évad, utóbbi pár napja zárta az 5. évadot. Az AMC azonban jó ideje mondogatja már, hogy spin-off készül a sorozathoz egy teljesen önálló és új alkotással. Noha hivatalos címe még mindig nincs az új szériának, egy előzetest már kaptunk.

A sorozat kreátora Scott M. Gimple, aki mindkét korábbi sorozatban közreműködött már íróként és producerként. Sőt, az egyelőre szintén cím nélkül futó The Walking Dead film forgatókönyvét is ő írja majd. Ebben egyébként állítólag visszatér Andrew Lincoln karaktere. Gimple mellett találjuk Matthew Negrete-t is, aki hasonlóan sokat tett a zombis sorozatok két legnézettebb darabjáért.

Ég veled, Rick Grimes… egy darabig

Az új szereplők és az új történet tehát a két rutinus alkotótól érkezik, így a rajongók nagyjából tudják, mire számíthatnak. A történet olyan fiatalokról szól, akik már az apokalipszis alatt nőttek fel kevésbé emlékezve arra, milyen is volt az élet a zombik előtt.

Két női főszereplő köré épül a sorozat, akik néhány barátjukkal elhatározzák, hogy elmennek nagyobb városokba, ahol jobban megláthatják, milyen pusztítást is végeztek az élőhalottak.

A szereplőgárdát Aliyah Royale, Alexa Mansour, Annet Mahendru, Nicolas Cantu, Hal Cumpston és Nico Tortorella vezetik, az új generáció felé fordulás pedig amolyan young adult és coming-of-age ízt ad a zombikkal való harcnak.

Az előzetes egyébként egyelőre inkább a fiatal karakterekre fókuszál könnyedebb zenével és humoros betétekkel. Már-már Zombieland hangulatúnak hat helyenként a sorozat, de hogy végül milyen műfaj mentén marad majd a kész alkotás, az 2020 tavaszán kiderül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya