Hírek

Zac Efron pankrátornak áll az A24 új The Iron Claw című filmjében

zac efron

Zac Efronnal készül az A24 új filmje a Von Erich család átkáról. A pankrátorcsaládról szóló The Iron Claw című filmet Sean Durkin rendezi.

Napokkal azután, hogy megtudtuk, a Netflix legújabb vígjátékában is szerepel (többek között Nicole Kidmannel együtt), Zac Efron az A24 stúdió új filmjére is igent mondott. A film címe The Iron Claw (A vaskarom), az író-rendező neve pedig Sean Durkin.

A film igaz történeten alapul, a The Iron Claw a Von Erich család felemelkedéséről és bukásáról szól.

A Von Erich dinasztia nagy hatással volt a pankrációra a hatvanas években. A Texasból származó család tagjai a családfő után felvették a Von Erich nevet. Fritz Von Erich (Jack Adkisson) ringbéli alteregója egy gonosz náci motívumcsokorra épült, ehhez választott németül hangzó nevet is. Fritz rákban halt meg 1997-ben, hat fia közül öten gyászolták. Korábban Jack Jr., Adkisson elsőszülöttje hatéves korában fulladt bele egy tócsába. Egy másik fiú, David bélgyulladásban halt meg 25 évesen, míg Mike, Chris és Kerry öngyilkos lett. A különös halálesetek miatt terjedt el a családi átok híre. Az egyetlen túlélő fiú, Kevin fiai, Marshall és Ross 2012-ben szálltak ringbe. 2007-ben Kerry lánya, Lacey is belekóstolt a pankrációba, de ő három év után visszavonult.

Durkin filmjének részletei egyelőre nem ismertek, így azt sem tudni, hogy a családi átok melyik szakaszára fog koncentrálni.

A Deadline szerint a The Iron Claw Zac Efronnak olyan lehetőséget nyújt, amivel eddig nem találkozott karrierje során. A High School Musical trilógia után Efron szerepelt a Rossz szomszédság, A nagyfater elszabadul, vagy a Baywatch filmekben is. Különös megálló volt az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című film, ahol Ted Bundy sorozatgyilkost alakította.

A színész szerepelni fog a Három férfi és egy bébi remake-jében is. A Zöld könyv rendezője, Peter Farrelly új filmjében, a The Greatest Beer Run Ever című háborús moziban is feltűnik. Efron a film központi szereplője lesz és az idei díjszezon egyik esélyese is lehet.

Sean Durkin 2011-ben jelentkezett először filmmel. A Martha Marcy May Marlene számos díjat bezsebelt, többek között a Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó elismerését is. Második nagyjátékfilmje A fészek Jude Law főszereplésével 2020-ban került a nézők elé.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!