Hírek

Zajos sikert aratott a Mendes rendezte Dahl-musical a West End-i premieren

charlie_and_the_chocolate_factoryNagy tetszést aratva, számos híresség jelenlétében zajlott le kedden este a londoni West End egyik színházában a Sam Mendes rendezésében Roald Dahl Karcsi és a csokoládégyár című regénye nyomán színpadra állított musical premierje – írja a BBC online kiadása.

A díszbemutatón az író egyik lánya, Lucy elmondta: apja nagyon büszke lenne rá, hogy musical készült a könyvéből. A látványos West Wnd-i előadást az Oscar-díjas Sam Mendes rendezésében a Theatre Royal Drury Lane tűzte műsorára. Dahl másik lánya, Ophelia úgy fogalmazott: a világ egyik legjobb története és a világ egyik legjobb rendezője nagyon jól összeillik.

A gálaesten megjelenő hírességek között Uma Thurman, Sarah Jessica Parker és Barbara Windsor is feltűnt.

A május óta előbemutatóként játszott előadásokon eddig 70 ezren látták a zenés darabot. A tervek szerint 2014 májusáig tartják műsoron a musicalt, amelynek szövegkönyvét David Greig, dalait pedig Marc Shaiman és Scott Wittman írta.

Dahl egyik legnépszerűbb, gyermekeknek szóló regénye 1964-ben jelent meg először. A mese hőse Karcsi, a kisfiú, aki egy arany jeggyel varázslatos utazásra indul Willy Wonka csokoládégyárában. A történet számos filmes adaptációt is megélt, legutóbb Tim Burton Johnny Depp főszereplésével Charlie és a csokigyár címmel vitte vászonra a sztorit.

Az ugyancsak Dahl-regényből született Matilda című musical tavaly óriási siker volt a West Enden, rekordszámú Laurence Olivier-díjjal jutalmazta a színházi szakma, és idén a Broadway is átvette az előadást. Mark Shenton, a The Stage című színházi folyóirat kritikusa szerint most az a kérdés, hogy a Karcsi és csokoládégyár előtt is ilyen fényes karrier áll-e a színpadon.

„A Karcsinak és a Matildának ugyanaz a célközönsége. A Karcsi mögött fantasztikus csapat áll, így minden jel nagyon kedvező, de a biztos West End-sikert előre lehetetlenség garantálni” – idézte Shentont a BBC hírportálja.

Mendes – aki a Skyfall című epizóddal minden idők legsikeresebb James Bond-filmjét rendezte meg – felidézte, hogy egyetemista kora óta háromszor próbálkozott a Karcsi és a csokoládégyár színpadra vitelével, a korábbi kísérletek meghiúsultak, de most végre sikerült megvalósítania.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com