Hírek

Zaklatási botrányai után megkapta első filmszerepét Kevin Spacey

A kétszeres Oscar-díjas színészt 2017-ben többen szexuális zaklatással vádolták, és úgy tűnt, a karrierjének befellegzett. Majdnem négy év telt el azóta, és Kevin Spacey most megkapta első szerepét Vanessa Redgrave oldalán, a filmet pedig a színésznő férje, Franco Nero rendezi.

Az IndieWire értesülései szerint Spacey egy rendőrnyomozót alakít majd, és noha egy kis szerepről van szó, a színész számára mégis fontos jelentőséggel bír, tekintve, hogy 2017 óta teljesen perifériára szorult a filmvilágban. A L’uomo Che Disegno Dio (The Man Who Drew God) című filmet nem csak rendezi Franco Nero, de a főszerepet is magára osztotta, Redgrave pedig az ő zongoratanárát játssza majd, egy szintén rövidke szerep erejéig. Bár egyelőre túl sok részlet nem ismert, annyit lehet tudni, hogy a L’uomo Che Disegno Dio egy vak művészről szól, aki olyan földöntúli képességre tesz szert, hogy mindössze hangjuk alapján képes portrét rajzolni az emberekről.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Kevin elvállalta a szerepet” – mondta Nero az ABC News-nak. „Remek színésznek tartom, és alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka.” Az olasz színész-rendezőt a hatvanas évek óta olyan szerepekben láthattuk többek között, mint a Camelot (1967), az Agyő, Texas (1966), a Die Hard 2: Még drágább az életed (1990), de talán leghíresebb alakítását az eredeti, 1966-os Django főszerepében nyújtotta (amiből jelenleg sorozatfeldolgozás készül Matthias Schoenaerts főszereplésével), majd 2012-ben Tarantino Django elszabadul-jában is felbukkant Amerigo Vessepi-ként.

2017-ben, a metoo-mozgalom kezdetén vádolta meg a Star Trek: Discovery színésze, Anthony Rapp a nála 12 évvel idősebb Spacey-t azzal, hogy 14 éves korában az akkor már befutott színész szexuálisan zaklatta. A vádat további vádak követték, majd bírósági tárgyalások hosszú sora. A színésznek ekkor még javában futott a 2013 óta töretlen népszerűségnek örvendő, sikeres sorozata, a Kártyavár.

Ennek soron következő, hatodik évadában már nem csupán a főszerepben nem térhetett vissza Spacey, de teljesen kitörölték a szériából.

Emellett legutóbb a 2018-ban bemutatott Milliárdos fiúk klubjában és Edgar Wright 2017-es Baby Driver-ében szerepelt. Azóta tehát a L’uomo Che Disegno Dio mellékszerepe lesz az első, amelyben Kevin Spacey ismét felbukkan a vásznon – de vajon hogyan reagál majd a színész felbukkanására a szakma és a közönség?

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com