Hírek

Zendaya szerelmi háromszöge nyitja a Velencei Filmfesztivált

Luca Guadagnino sportfilmje, a Challengers egy egykori teniszsztárról szól, aki szerelmi háromszögbe keveredik két profi teniszezővel, akiket Josh O’Connor és Mike Faist alakít.

A Challengers világpremierje augusztus 30-án lesz versenyen kívül a velencei Lidón, a Palazzo del Cinemában, így igazi sztárparádé nyitja meg a 80. alkalommal megrendezett fesztivált – írja a Variety.

A filmben Zendaya a teniszcsodagyerek Tashi Duncant alakítja, aki lecsúszott bajnok Art (a West Side Storyból ismert Mike Faist) felesége. Tashi terve, hogy a férjét visszahozza a csúcsra egy teniszbajnoksággal. A dolgok azonban érdekes fordulatot vesznek, amikor Tashi szembetalálkozik egy másik lecsúszott játékossal, Patrick-kal (Josh O’Connor), aki történetesen Tashi korábbi szeretője és Art legjobb barátja.

A várva várt filmet – amely Guadagnino első teljesértékű amerikai stúdiófilmje – az Egyesült Államokban a Metro Goldwyn Mayer Pictures/Amazon Studios, nemzetközileg pedig a Warner Bros Pictures forgalmazza. „Ez egy modern, merész történet a fiatalos energiáról, a szerelemről és a hatalomról” – nyilatkozta Guadagnino.

„Zendaya, Josh és Mike teljesen eredeti és friss, olyan új energiát hoznak, amilyet még sosem láttál” – tette hozzá. „Alig várom, hogy a Lido közönsége a Mostra nyitóestjén Trent és Atticus filmzenéjére táncoljon.”

Guadagnino tavaly elnyerte a legjobb rendezőnek járó velencei Ezüst Oroszlánt a Bones and Allért, amely a legjobb fiatal színésznek járó Marcello Mastroianni-díjat is bezsebelte Taylor Russellnek köszönhetően.

A tény, hogy Guadagnino tavaly is kapott velencei díjakat, talán megmagyarázza, hogy a Challengers idén versenyen kívül indul a Lidón.

„Guadagnino ebben a filmben nem szab határt kreatív energiájának, hiszen olyan témákkal foglalkozik, mint a szerelem, a barátság és a férfirivalizálás. Könnyed kézzel és sportos magabiztossággal egy magával ragadó és megható filmet hoz létre, tele iróniával, érzékiséggel és jóindulattal. Mozi a legtisztább formában” – mondta a fesztiváligazgató, Alberto Barbera.

A Challengerst Justin Kuritzkes amerikai drámaíró írta, a produceri feladatokat Amy Pascal, Guadagnino, Zendaya és Rachel O’Connor látta el. Az executive producerek Bernard Bellew, Lorenzo Mieli és Kevin Ulrich. A zenét Trent Reznor és Atticus Ross szerezte.

A 80. Velencei Filmfesztivált augusztus 30. és szeptember 9. között rendezik, a fesztiválról idén is élőben tudósítunk majd.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com