Hírek

Zivatar és golyózápor várható – Force of Nature előzetes Mel Gibsonnal

mel gibson

Egy hurrikán idején kerül összetűzésbe a mexikói maffiával Mel Gibson és Emile Hirsch, akikhez Kate Bosworth is csatlakozik.

Napjaink bizonytalan világában bizony jól jön egy kis hagyományos, valódi tét nélküli, régimódi hollywoodi lövöldözés. Márpedig a Force of Nature pont ezt kínálja, sőt még hozzáadja Mel Gibsont, Emile Hirscht és Kate Bosworth-t.

A film története szerint egy hatalmas hurrikán érkezik Puerto Rico térségébe, ami miatt a lakosságot evakuálni kell. A bogaras Ray (Mel Gibson) azonban nem hajlandó elhagyni otthonát, hiába unszolja a lánya, az ápolónőként dolgozó Troy (Kate Bosworth). Az épp szolgálatban lévő rendőr, Cardillo (Emile Hirsch) tehetetlen a férfival kapcsolatban, a vitát azonban rövidre zárja a fegyveres maffia megérkezése az épületbe. Kiderül, hogy 55 millió dollárt őriznek a ház egyik pontján – és az is, hogy Ray korábban rendőr volt.

Ez a „bankrablás a hurrikán idején”-jellegű történet látható csavarokat rejt,

és az előzetes alapján nem csak ez kiszámítható: az akciójelenetek sem hagynak túl sok kétséget afelől, hogy a jók végül legyőzik majd a rosszakat.

A Force of Nature-t Michael Polish rendezte (aki egyébként Kate Bosworth férje), a direktor korábban inkább drámákat rendezett (Művésztelep), Mel Gibson azonban kellően otthonosan mozog az akciófilmek terén, hogy ezt ellensúlyozza. Ráadásul a film inkább régivágásúnak tűnik, nem feltétlenül szükséges hozzá egy kísérletező kedvű rendező.

A Force of Nature június 30-án jelenik meg a tengerentúlon DVD-n, nem sokkal később később bizonyára hazánkba is eljut majd.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya