Hírek

Zöld utat kapott a Willow sorozat

A Disney+ streaming csatorna Willow folytatás-sorozatát Jon M. Chu rendezi.

Több mint harminc évvel ezelőtt Ron Howard mint rendező összefogott George Lucasszal mint producerrel és elkészítették a Willow című fantasyfilmet, főszerepben a leendő mágust alakító Warwick Davisszel. Habár Willow a mozikba nem tért vissza, Lucas (és a többek között az X-Ment jegyző Chris Claremont) egy regénytrilógiát, az Árnyékháború-trilógiát is megírt a film mellé, ahol a történet középpontjában egy fiatal lány, Elora Danan áll, aki korábban Willow védelme alatt állt – írtuk nemrég, amikor szárnyra kelt a pletyka, miszerint a Willow folytatást kaphat.

Most hivatalosan is bejelentették: a projekt zöld utat kapott, és a Disney+ streaming csatorna sorozatát Jon M. Chu rendezi (a Crazy Rich Asians rendezője) – írja a Collider.

Warwick Davis visszatér főszereplőként. A forgatókönyvet Jonathan Kasdan írja, és Ron Howard is a projekt vezetői között van. A projekt 2015 óta az első nem-Star Wars alkotás, amit a Lucasfilm készít: „Ez a történetmesélés egy izgalmas új korszaka a Lucasfilm számára” – nyilatkozta a stúdió vezetője, Kathleen Kennedy.

Nem egy nosztalgikus visszatekintés lesz” – mondta Ron Howard. – „Kreatív és előre tekintő lesz, és nagy élmény a részesének lenni.

 

A Willow folytatása nem kötődik majd az Árnyékháború-trilógia köteteihez, de cselekménye kapcsolódik majd az alapfilm eseményeihez.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.