Hírek

Zöld utat kapott Az édes élet remake-je

Az édes élet
Az édes élet

Az édes életAz új rendező és a főszereplők neve még nem ismert, de Federico Fellini örököse engedélyezte, hogy az 1960-as La dolce vita című filmből új változatot forgassanak.

Francesca Fellini, az 1993-ban elhunyt olasz rendező unokahúga jelentette be, hogy Az édes életből új, modern verzió készül. Fellini jogörököse az utóbbi években számos kérést kapott a La dolce vita újraforgatására, de eddig mindig nemet mondott. Az Ambi Group olasz-amerikai produkciós irodával azonban most kivételt tett, talán azért, mivel a film utolsó, még élő főszereplője, Anita Ekberg idén januárban elhunyt, a férfi főszereplő, Marcello Mastroianni pedig már 1996-ban meghalt.

Azt még nem közölték, hogy ki fogja átvenni Marcello Mastroianni és Anita Ekberg szerepét a több mint ötven évvel ezelőtt készült mozi új változatában. Azt sem tudni, hogy az alkotás modern változatát Róma mely helyszínein akarják feleleveníteni. A La dolce vita egyik legismertebb jelenete a római Trevi-kútnál játszódik.

Az 1960-as cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma díjat és a jelmezeiért Oscar-díjat is nyert Fellini-film kora egyik jellemző alkotásának számított az olasz fővárosban és a hatvanas évek elején a nyugati világban zajló tündöklő, mégis hanyatló „dolce vita” pillanatairól.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com