Hírek

Zöldlámpák, kaszák és újjászületések – Ez történik kedvenc sorozataink táján

A kisképernyőn szinte minden nap történik valami izgalmas – a héten számos közkedvelt sorozat további sorsa dőlt el. Lássuk, mi vár A szökés (Prison Break), a Superman és Lois, az Eufória, a The Last of Us, a Sárkányok háza és a Yellowstone rajongóira?

A Deadline csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a FOX egykori sikersorozata, A szökés meglepő visszatérésre készül. A széria 2017-ben egy megkésett utolsó évad után ért véget, most a Mayans M.C. showrunnere, Elgin James vezetésével éled újjá. A Prison Break világában játszódó új sorozat középpontjában várhatóan nem a főszereplő testvérek, Michael Scofield (Wentworth Miller) és Lincoln Burrows (Dominic Purcell) állnak majd, de mivel nem rebootról van szó, valószínűleg ismerős arcokat láthatunk majd viszont. Az eredeti sorozat kreátora, Paul T. Scheuring is visszatér producerként, ami jelenthet némi biztosítékot a rajongók számára. 

Míg a Prison Break feltámad, a CW Superman és Lois (Superman & Lois) című sorozata a közelgő negyedik évaddal búcsúzik, ahogy azt már a DC Studios vezetői, James Gunn és Peter Safran januárban sejtették. A 2024-ben érkező utolsó tíz részt Todd Helbing és Brent Fletcher showrunnerek epikusnak ígérik: „Miközben Superman utolsó útjára indul, a csapat egy abszolút epikus, tíz epizódból álló, minden percében kötelező búcsúval mód istenhozzádot a CW egyik leglegendásabb családjának.” A széria a szuperhősök emberi oldalának kihangsúlyozásával, a család fontosságának kiemelésével, összetett és esendő karakterek bemutatásával nyerte meg magának a nézőket. 

Jobb sors vár az Eufória (Euphoria) rajongóira: az HBO egyik zászlóshajójának számító széria harmadik évadjának 2025-ös premierjét Casey Bloys, az HBO vezetője egy csütörtök reggeli sajtóeseményen jelentette be. A Sam Levinson-féle sorozat új évadáról egyelőre nem sokat tudni, de a kreátor nyáron úgy beszélt róla mint film noirról, ami a Zendaya által alakított Rue szemén keresztül „azt fogja vizsgálni, mit jelent egy korrupt világban elvekkel rendelkező egyénnek lenni”.

Szintén Casey Bloys hozta nyilvánosságra a hírt, hogy feltehetőn 2025-ben érkezik a The Last of Us második évada is, melyet jövő év elején kezdenek forgatni, a Sárkányok háza (House of the Dragon) második évadának premierjére pedig csak jövő nyárig kell várnia a rajongóknak – ráadásul az előzetesen várt augusztus helyett már júniusban érkezik az első rész. 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Kevin Costner távozása megpecsételte az így végül 2024 novemberével véget érő Yellowstone  sorsát, a Paramount azonban bejelentette, hogy a rajongóknak nem kell elbúcsúzniuk a világtól, amit megszerettek, ugyanis két két további spinoff is készül, 1944 és 2024 munkacímmel. Részleteket egyikről sem árultak el, de a címek elég beszédesek: az 1944 egy előzmény lehet, ami valószínűleg John Dutton szüleire koncentrálna, és valószínűleg John és testvérei gyerekkorában játszódna, a 2024 pedig valószínűleg a jelenlegi széria folytatása lesz, amiben nagyrészt ugyanazok a szereplők szerepelnek majd, de Matthew McConaughey-vel a főszerepben.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!