Hírek

Zöld lámpát kapott az Amazon Jack Ryan sorozata

jackryanarnyekugynok10 részes sorozatot szentel Tom Clancy ikonikus CIA karakterének, Jack Ryannek az Amazon – tudtuk meg a Variety.com-ról.

A modernizált széria újraszabja a klasszikus sztorit – ezt nyilatkozta az adaptációnál bábáskodó Carlton Cuse és Graham Roland. A producerek sorában megtaláljuk Michael Bay, Brad Fuller, Andrew Form, David Ellison, Dana Goldberg, Marcy Ross, Mace Neufeld és Lindsey Springer nevét is.

A sorozat címszereplőjének szerepét John Krasinski kapta. Az egyórás epizódok középpontjában a CIA-elemző áll, aki felfedez egy kommunikációs sémát, melyet követve egy globális terroristakatasztrófával fenyegető ügylet közepén találja magát.

Tom Clancy könyvei korábban már öt egész estés adaptációt inspiráltak. Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck és Chris Pine öltötték magukra a jól ismert figura szerepét, legutóbb Pine a Jack Ryan: Árnyékügynök (a képen) című filmben keltette életre az ügynököt.

A sorozat felvételei az Egyesült Államokban, Európában és Afrikában zajlanak majd, premierdátumról egyelőre nem tudunk.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya