Hírek

Zombik nagy mennyiségben – The Walking Dead-maraton

Május 21-én indul a nagy The Walking Dead-maraton, vagyis az elkövetkező hetekben látható lesz az összes évad. Plusz a nyolc évad összes epizódja után ősszel országos premierrel egy időben jön a kilencedik évad.

A The Walking Dead megálmodója a magyar származású Frank Darabont, aki olyan nagysikerű Stephen King filmes adaptációkkal alapozta meg a karrierjét Hollywoodban, mint A remény rabjai, illetve a Halálsoron. A sorozaton Robert Kirkmannel, a produkció alapjául szolgáló képregény írójával és kitalálójával dolgozott együtt éveken át.

A The Walking Dead egy olyan posztapokaliptikus jövőben játszódik, ahol egy rejtélyes kór a holtakat visszahozza az élők sorába, ezzel megtizedelve a populációt.

A történet ebben a reménytelen világban túlélni próbáló csoport megpróbáltatásait és kalandjait követi végig.

A kalandokkal és fordulatokkal teli sztori különlegessége, hogy sosem tudja a néző, mikor történik egy olyan váratlan esemény, amely befolyással van az események alakulására.A készítők különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szériában feltűnő élőholtak valósághűek legyenek. Ezért nem számítógépes technika segítségével változtatják át a szereplőket, hanem díjnyertes maszkmesterek varázsolnak szörnyeteget a színészekből. The Walking Dead-maraton május 21-étől, este 10 órától minden hétköznap látható majd az RTL Spike műsorán.

 

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar nyelv és irodalom szakon. 2008 óta publikál, 2011-ben Országos Diákzsűri tag volt. Jelenleg egy tajvani egyetemen tanul. A Nagyítás rovatot vezeti. kellermirella@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..