Hírek

Zseniális bepillantást kaptunk Wes Anderson új filmjébe

francia kiadás timothée chalamet

Frances McDormand és Timothée Chalamet szereplésével érkezett egy rövid jelenet a The French Dispatch-ből. Ez alapján pedig Wes Anderson legújabb filmje ugyanolyan gyönyörűen megkomponált, bizarr és humoros, mint elődjei.

Cannes-ban most debütált Wes Anderson új darabja, a The French Dispatch pedig azonnal megnyerte magának a filmes szakmát. Sokak szerint az alkotó legjobbja született meg. A rendezőtől megszokottan sztárokkal telezsúfolt filmhez pedig most egy rövid betekintőt is kaptunk. A várakozásunkat pedig nem ez fogja lejjebb nyomni.

A videóban ugyan annyi történetik, hogy Frances McDormand sír, Timothée Chalamet pedig manifesztót ír egy fürdőkádban, mégis esszenciálisan Wes Andersonos az egész jelenet.

A maga tökéletességig vitt megkomponálásával, ötletességével, humorával, erős dialógusával és persze a hibátlan színészi alakításokkal. Mert tény és való, hogy McDormand mindenben csodálatos, Chalamet pedig nem tud nem nevetséges lenni a vékonyka cigarettájával a szájában és a törölközővel a fején, mégis össze kell mindezt úgy hangolni, hogy a néző azonnal átérezze a történés abszurditását.

Ehhez pedig Anderson nagyon is jól ért. A The French Dispatch ismét az ő forgatókönyvírói kezei közül kerül ki egy újságról, amely egy fiktív francia városban jelenik meg különböző történeteket összefonva. Ez egyébként az egyetlen eleme a filmnek, amelyet páran kritizálnak, miszerint a sok szálon futó jelenetek nem kapcsolódnak mind szépen össze.

Az biztos, hogy a szereplőgárdán nem múlik semmi, hiszen a két említett sztár mellett felbukkan a filmben

Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Bill Murray, Owen Wilson, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Christoph Waltz és Jason Schwartzman is.

A The French Dispatch teljes egészére sajnos még jócskán várnunk kell. Wes Anderson legújabb csodája ugyanis csak október 3. hetében kerül majd a mozikba. Addig is nézegethetjük a fenti klipet vagy a film nem kevésbé ötletes és szórakoztató előzetesét.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com