Hírek

Zseniálisan elborultnak tűnik a Eurovision Will Ferrell és Rachel McAdams párosával – Első klip

A Netflix stílusosan nem előzetessel, hanem egy zenei klippel vezeti fel a Will Ferrell és Rachel McAdams főszereplésével készült Eurovision című zenés vígjátékot. Az eredmény pedig bravúros: viking zene, zord táj, Ferrell sminkben.

Az évtizedek óta futó Euróvíziós Dalfesztivál szinte minden éves felhozatalában találunk legalább egy északi bandát, akik hagyományaikra építve játszanak rock zenét. A Netflix hamarosan érkező musical-vígjátéka egy ilyen duót mutat be, akik életük lehetőségeként indulhatnak a híres dalversenyen, hogy reprezentálják hazájukat. Ez lesz a Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, amelyhez most egy látványos és szórakoztató videóklip érkezett.

A filmet a mostanában inkább rövidfilmekkel és televíziós munkákkal foglalkozó David Dobkin rendezte, aki azért korábban olyan alkotásokat is készített, mint A bíró vagy az Ünneprontók ünnepe. A forgatókönyvön pedig maga Will Ferrell és Andrew Steele dolgozott.

A főszerepben Ferrellhez csatlakozó Rachel McAdams mellett olyan nagy nevekkel találkozhatunk a Eurovision üdítően önirónikusnak ígérkező két órájában, mint Pierce Brosnan, Dan Stevens, Demi Lovato, Natasia Demetriou, Melissanthi Mahut, és Jóhannes Haukur Jóhannesson.

A fikciós duó, azaz a Fire Saga egyik klipje pedig már meg is jelent. A szám címe Volcano Man, Ferrell és McAdams pedig érezhetően hihetetlenül élvezik, ahogy viking harcosokként énekelnek és szintetizátoroznak! a gyönyörű északi táj közepén.

A Eurovision június 26-án kerül fel a Netflixre.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.