Hírek

Zsidó közösségbe ültetett LMBTQ filmben Rachel McAdams és Rachel Weisz

mcadams Korunk két kiemelkedő színésznőjét hozza össze a Disobedience című filmadaptáció. Az alkotást a chilei Sebastián Lelio rendezi, a főszerepekben pedig Rachel Weisz és Rachel McAdams – áll a Collider hírében.

A film forgatókönyvét Naomi Alderman azonos című regénye alapján maga a rendező, Lelio és Rebecca Lenkiewicz írják. Utóbbi egyébként a 2015-ben Legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat kapó Ida című lengyel mű forgatókönyvét is jegyzi. Rachel Weisz pedig nemcsak főszereplőként, de producerként is részt vesz a munkálatokban, amelyek már 2017 elején elkezdődnek. A Disobedience így valószínűleg a következő év végén kerül a mozikba.

A történet középpontjában egy Ronit Krushka nevű fiatal nő áll, aki apja halálhírére hazatér London egyik külvárosába, egy ortodox zsidó közösségbe, ahonnan évekkel ezelőtt eljött letudva a múltját. A rabbi édesapját mélyen tisztelő emberek azonban hamar a nő ellen fordulnak, hiszen a nagyvilági, modern és független nő igen távol esik tőlük. Hát még, amikor Ronit ismét találkozik gyerekkori barátjával, Estivel és valami elindul benne. Ronit Weisz, míg Estit McAdams alakítja majd, további szereplőkről egyelőre nincsenek hírek.

A regény egyébként Alderman legelső írása, amelyet 10 nyelvre fordítottak le és több fiatal íróknak járó díjat is hozott számára. A rendező Lelio pedig a chilei filmgyártás egyik vezető egyénisége, akitől legutóbb a Vártam rád Gloria című jól elkapott keserédes alkotást láthattuk, amely a Berlinalén mutatkozott be. Ha pedig ehhez a kettőhöz tesszük Rachel McAdamst és Rachel Weiszt, azt hiszem, eléggé nyilvánvaló, miért is várjuk jogosan 2017 végét.

McAdamst egyébként legutóbb a Spotlight – Egy nyomozás részletei, illetve a True Detective 2. évadában láthattuk. Legközelebb pedig a november 3-án mozikba kerülő Doktor Strange című képregényadaptációban szerepel.

Weisz pedig még kolléganőjénél is elfoglaltabb, hiszen legutóbb A homár, az Ifjúság és a Complete Unknown című filmekben láthattuk, de novemberben kerül mozikba a Fény az óceán felett (előzetes alább), amelyben mellékszereplőként Alicia Vikander és Michael Fassbender oldalán láthatjuk majd. Másik két filmje az utómunkálatoknál jár, a Disobedience mellett pedig a Stuartokról szóló történelmi-politikai The Favourite is lassan megkezdi az előmunkálatokat.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com