Hírek

Átadták a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál díjait

Larry-Vilmányi-Benett

A Larry operatőre, Hartung Dávid is a díjazottak között volt a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon. A záró ceremóniát a Szegeden található Belvárosi Moziban tartották meg.

Mintegy 400 filmet neveztek az idei Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyből a végül nyolc nagyjátékfilm, nyolc dokumentumfilm és 4 kísérleti alkotás kapott helyet a hivatalos versenyprogramban. Az operatőrök munkáját kiemelő rendezvényen a Larry fényképezéséért felelős Hartung Dávid három győzelemmel távozott: a Zsigmond Vilmos-, valamint a CinProCaS-díjat és a Diákzsűri elismerését egyaránt hazavihette.

A négy napos filmmustra zárórendezvényén a hagyományos kategóriák mellett két, ebben az évben bevezetett, új mezőnyben is osztottak díjakat. Több mint negyven diákot aktivizált a Kritikaírói Pályázat: a győztes Hollósi Judit írása lett. A Magyar Operatőrök Hete szekcióban megosztott elismerést kapott a Szelíd és a Veszélyes lehet a fagyi.

A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál idei életműdíját Andor Tamás, Balázs Béla-díjas operatőr vehette át, gazdag munkásságából a Te rongyos életet tekinthették meg az érdeklődők.

A Kritikusok díját kiosztó zsűriben a Filmtekercs.hu főszerkesztője, Gyöngyösi Lilla is helyet foglalt. Lapunk munkatársa, Sztepanov Márkó pedig a kritikaírói verseny során dicséretben részesült munkájáért.

A díjazottak teljes listáját az alábbi linken keresztül lehet elérni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com