Hírek

Zsörtös íróként melengeti meg a szívünket Michael Caine – Best Sellers előzetes

Michael Caine és Aubrey Plaza főszereplésével érkezik a Best Sellers, amely az év egyik legaranyosabb dramedy-jének ígérkezik.


Hirdetés

Noha a történet nem igazán eredeti, egy ilyen párossal simán benne van a pakliban, hogy egy maradandó alkotást kapunk.

A Best Sellersben Michael Caine egy zsörtölődő írót alakít, míg Aubrey Plaza egy kiadót vezet, amely megpróbálja rávenni a férfit, hogy új könyvet írjon.

A kezdeti nehézségek ellenére a könyv össze is jön, a komolyabb problémák azonban akkor törnek a felszínre, amikor a furcsa páros elindul egy turnéra, hogy Caine karaktere reklámozza új művét.

Noha nem először látunk hasonló duót hasonló történetben, mindenképpen érdekesnek tűnik ahogy a film feldolgozza majd az öregedés, a relevancia elvesztésének és a könyvkiadás mai helyzetének tematikáját.

Caine és Plaza mellett szerepel még a filmben Ellen Wong, Scott Speedman, Cary Elwes és Veronica Ferres. A forgatókönyv Anthony Greico kezei közül való, míg a rendezői székben Lina Roessler foglal helyet. Az egyelőre inkább színésznőként ismert alkotó három rövidfilmet követően készítette el első egészestés játékfilmjét.

A Best Sellers az idei Berlinalén tartotta a világpremierjét, de a tegnap kezdődő Karlovy Vary filmfesztivál is műsorára tűzi Caine és Plaza párosát. Sőt, a fesztivál egyik kiemelt ünnepeltje lesz idén a 88 éves sztár. A film hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.