Interjú

„Azt is megvalósítjuk, amit szándékosan megvalósíthatatlannak írtak meg” – interjú a Walking Dead producereivel

fox-walking-dead-producerek-szineszek

fox-walking-dead-producerek-szineszekA The Walking Dead című amerikai horror tévésorozat újabb évaddal folytatódik, fordulatos történettel és izgalmas szereplőkkel – a kalandokat alig valamivel az amerikai premiert követően október 24-étől, hétfőnként 22 órától nézhetitek idehaza is a FOX csatornán szinkronosan. Az alábbi interjúban Scott M. Gimple, Gale Anne Hurd és David Alpert producerek meséltek a kulisszatitkokról.

Scott M. Gimple, producer

Mikor és hogyan határoztad el, hogy az utolsó évad vége nyitott marad?

Ez már nagyon korán megtörtént, nem az utolsó pillanatban dőlt el. A történetnek megfelelően az évad akkor végződik, amikor valamennyien térdre kényszerülnek. Miként a klasszikus Csillagok háborúja: A birodalom visszavágban, lehetőséget adunk a nézőket, hogy a folytatásra várva használják a képzelőerejüket, nem fejezzük be nekik a történetet, csak egy történetet, amit maguk mesélhetnek maguknak.

Nehéz volt megírni a 7. évad premierjét?

Félelmetes volt, mint mindig. Teljesen mindegy, hogy a 14. epizódról, az elsőről, vagy a hetedikről van szó – mi tisztességes karaktereket és tisztességes sztorit akarunk írni, és tisztességgel akarunk bánni azokkal az emberekkel, akik minket néznek.

Alexandrián, a védett zónán kívüli világra nem látott kijjebb a csapat?

Az utolsó évadnál a szereplők kezdték érezni, hogy ez egy tágasabb világ. Sokkal többet láttak belőle, és sokat láttak. Azzal, hogy kitárták az ajtót és beléptek, olyan dolgokat is észrevettek, amilyeneket addig el sem tudtak képzelni, pozitív és negatív értelemben egyaránt.

Lehet-e Darylt hibáztatni azért, hogy a csapat térdre kényszerült?

Daryl segíteni akart. Pusztán jóindulatból próbált megmenteni néhány embert, és megmutatja a távolságot, amit Daryl élete során megtett. Lehetett volna Merle, de ő maradt inkább a maga ura.

Mit tartogat a jövő a csapatnak?

Egy sokkal tágasabb világot fognak megismerni, annál is tágasabbat, mint amilyet Hilltopon megéltek. Ez még csak a kezdet volt. Bármennyire is elszigetelődött az ember a világban, egyre kevésbé leszünk elszigeteltek, valami módon összekapcsolódunk egymással. Egy emberrel találkozva sok más emberrel is találkozol, sokféle megoldással szembesülsz, és persze sokféle problémával is.

Negan hogy használja fel az erőforrásait, hogy ugyanolyan erőt mutasson, és továbbra is nagyszabású és szokatlan módszereket alkalmaz-e?

Negan hihetetlenül nagy erővel bír, mind kult személyiségével, mind pedig az emberi hatalmát gyakorolva. Rengeteg ember azonosul vele. Nagyon jól működő rendszere van, és egyből semlegesítette Ricket és rettenetes csapatát. Negan ismeri az embereket. Ismeri az emberi természetet és önmagát is. Hatalommal bír és ravasz, aki ennyire ismeri az emberi természetet, az nagyon veszélyes.

Negan miért válik olyan fontos szereplővé a történet előrehaladtával?

Fölborítja az egész történetet.

A királyságot is látjuk ebben az évadban, ez egy tündérmese, avagy egy veszélyes illúzió?

Egyáltalán nem gondolom, hogy a királyság tündérmese lenne. Az embereknek szükségük van történetekre, és Ezekielnek van egy jó sztorija, és egy tigrissel járkál.

gale-anne-hurd-walking-dead-producer

Gale Anne Hurd, producer

Hogy viszonyul ez az évad a korábbiakhoz?

Ez az évad megváltoztatja a játszmát. A képregény rajongói már nagyon akarták Negant is látni a vásznon, és most fogják is. Idáig láttuk kisebb közösségek vezetőit, de ő számos közösséget irányít. Az ő szabályai érvényesülnek, és bármire képes, hogy elérje a célját. Már korábban láttuk a sorozatban, milyen mértékű büntetést tud kiszabni – szerintem tévében még nem volt rá példa.

Mi miatt tarthatnak a rajongók Negantól?

Negan bárkit képes megölni. Bárki, akit szeretsz a sorozatban, egy pillanat alatt eltűnhet.

Túlélheti a csapat a Negannal való találkozást, és továbbléphet utána?

A sorozat a túlélésről szól.  Abban a szellemben történik, hogy még a legsötétebb órák után is eljön a hajnal. Tanulsz a hibáidból és megtalálod a módját, hogy kihúzd másnapig. Mihelyst fölkel a nap, a következő napig túléled. Soha nem lesz olyan pont, hogy az egész csapat – talán egyének igen -, de az egész csapat sosem adja föl, egymásért élnek, segítik egymást, és a csapat mindenkinek ad életcélt.

Mit szeretsz leginkább a Walking Deadben?

Nekem az a legklasszabb ebben, hogy a karakterek irányítják a világát. Egy egész világot kiadó karakter, akikkel azonosulhatunk, akik összeszorítják a szívünket. Minden utukban van valami lenyűgöző, elgondolkodtató és szívszorító.

Van miért várnunk a premiert?

Abszolút. Fantasztikus premier lesz egy fantasztikus évadhoz. Szerintem mindenkit levesz a lábáról, annyi szuper dolog lesz ebben az évadban.

Miben különbözik Negan a többi rosszfiútól?

Negan karaktere, különösen ahogy Jeffrey Dean Morgan alakítja, olyan szívélyes és megnyerő, miközben fenyegető és rémisztő. Nem akarod, hogy megöljön, de az egészben elköteleződsz, és nem akarod, hogy elhallgasson. Emiatt nagyon fogják szeretni ezt a karaktert, még annak ellenére is, amit tesz.

David Alpert, producer

Hogy viszonyul ez az évad a korábbiakhoz?

Azt szeretem benne leginkább, hogy a társadalom szétszakadt, és ezek az emberek a végítéletben élnek, nagyon kezdetleges körülmények között. Aztán láttuk, hogy a kormányzóval és Woodburyvel, megpróbálják visszahozni a társadalmat, de csak nagyon kis mértékben. Ami most történik, sokkal nagyobb léptékben történik, mint valaha terveztem volna, hogy kivitelezhetjük.

Gondolod, hogy Robert Kirkman direkt így írta meg a történetet?

Robert évekkel ezelőtt azt mondta: Most, hogy egyszerre csináljuk a tévésorozatot és a képregényt, olyat fogok írni, amit soha nem fogunk tudni megvalósítani. És Scott Gimple azt mondta: Megcsináljuk. Elképesztő dolog látni, hogy azokat a dolgokat is megvalósítjuk, amiket szándékosan megvalósíthatatlannak írtak meg.the-walking-dead-season-7-rick-lincoln-michonne-gurira-cci-key-art-1200x707-1

 

A The Walking Dead hetedik évada már az amerikai premiert követően 24 órán belül hazánkba is megérkezik! Az új epizódokat október 24-től hétfőnként 22 órakor vetíti a FOX.

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófia francia főszakot és film minort végzett az ELTE-n, majd francia irodalom mesterszakot a Sorbonne-on. Specializácója a szerzői film, érdekli pedig a film és az irodalom viszonya, a filmek kapcsán felmerülő nyelvi és fordítási kérdések. Az Interjú rovatot szerkeszti. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés