Interjú

„Ez a The Walking Dead, embereket vesztünk el” – interjú a Walking Dead szereplőivel

the-walking-dead-season-7-rick-lincoln-michonne-gurira-cci-key-art-1200x707-1Hétfő hajnalban indul a The Walking Dead 7. évada. A cliffhangert bosszantó tökéletességgel alkalmazó amerikai zombisorozat garantált függősséget okoz, nézőszáma az egekben. A producereket követően, most színészek, Michael Cudlitz, Lennie James és Sonequa Martin-Green mesélnek a sorozatról.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

 

Michael Cudlitz, Abraham szerepében

Abraham miért kezdett viszonyt Sashával?

Akkor jött el a döntő pillanat, amikor Abraham a hídon áll, és szó szerint szembenéz a halállal. Szakít Rositával, és ez indítja be, hogy mit gondol a jövőről. Abbahagyja, és megkezdi élete hátralevő részét Sashával.

Hol van a csapat az utolsó epizód végén?

A záró évad nagyszerű, mert attól a perctől kezdve, hogy elkezdődik, tudod, hogy több ok miatt sem fog jól végződni. A lakókocsi klausztrofób jellege, az egyre betegebb Maggie ketyegő bombája, ami miatt egyre mélyebbre és mélyebbre kerülünk ebben a csapdában. Minden útlezárás után egyre inkább ránk zárul. Minden arra utal, hogy olyan nagy erővel állunk szemben, amilyennel még soha. Nem emberekkel van dolgunk, akik nem tudják, mit csinálnak. És ez megrémiszt.

Michael Cudlitz
Michael Cudlitz, Abraham

A csoport túl magabiztosan állt a Megmentőkhöz mostanáig?

Különböző fenyegetettségként tekintettünk a dolgokra. Ez a világ veszélyes, és úgy tűnik, egy olyan fickó működteti, akiről nem tudunk semmit. Nincs elképzelésünk a csoport méretéről, területéről, parancsairól, és hogy meddig ér el a karjuk. Nincsenek válaszok, és mi most nem vagyunk abban a helyzetben, hogy hozzájuthassunk ezekhez, mert jelenleg nem számítunk.

Mi lesz ezután?

Ez a The Walking Dead, embereket vesztünk el. Alig várom, hogy láthassam, hogyan változtatja meg a csoportot a veszteség. És vannak más csoportok, amelyekkel még mindig nem találkoztunk.

 

Lennie James, Morgan szerepében

Hogyan alakult a közös munka Melissa McBride-dal?

Szeretek keményen dolgozni, hogy aztán minden sokkal könnyebben menjen, és Melissával ez történik. Mély meggyőződésem, hogy ha bármelyik színészt megkérdeznéd a forgatáson, kivel élvezik leginkább a közös munkát, mindenki Melissát mondaná. Ha angol lenne, biztosan kitüntetnék, ún. Dame lenne, és nagyon közel állna ahhoz, hogy lovaggá üssék.

Hol tart Morgan és Carol kapcsolata a 7. évad kezdetén?

Morgan rendkívül tiszteli Carolt. Önmagát látja benne, leginkább a saját fájdalmát. Megérti őt. De az eltaszítja tőle Carolt, hogy kényelmetlen dolog, ha valaki más is látja a fájdalmadat. Itt tartanak az évad kezdetén. Nem Morgan okozta a dilemmát, amin Carol keresztülmegy. Carol már korábban keresztülment rajta, még mielőtt Morgan megérkezett, de a férfi nem segített neki.

Morgan képes most jobban bízni?

Morgan senkiben sem bízik, de ez nem jelenti azt, hogy nem hajlandó bízni az emberekben. Számos tapasztalata van arról, milyen jó és milyen veszélyes is lehet a bizalom.

lennie-james-the-walking-dead
Lennie James, Morgan

Ebben az évadban látni fogjuk a Királyságot. Mesét látunk vagy valamiféle veszélyes illúziót?

Ez pusztán túlélésről szól. Nem mi döntjük el, hogy más emberek hogyan vészelik át. És nyilvánvalóan Morgan sem tudja eldönteni, hiszen az útja nem volt mindig éppen tündérmesébe illő. A nagy része rémálom volt. Morgan nem fog hirtelen ítélni.

Ezekiel miért hívja magát királynak?

Ha van egy házi tigrised, bármi tudsz lenni, ami szeretnél. Ebben a világban minden vezető, akivel találkozunk, kisebb-nagyobb mértékben szerepet játszik. Valahányszor Negan megjelenik, és elkezd játszani Lucille-lal, előad egy show-t. A fickó, akit követtünk, amolyan városi seriff, aki cowboykalapot visel és fegyverrel teli pisztolytáskát hord az oldalán. Még Deanna is szenátorosdit játszott egy olyan világban, ahol nincs szenátus.

Mit vársz a leginkább ebben az évadban?

Hogy lovagoljak. Ez azt jelenti ugyanis számomra, hogy többé nem vagyok Kansasben. Én dél-londoni gyerek vagyok. Arrafelé nincs sok ló. Ez lesz a legizgalmasabb nap, már a gondolat is, és minden lehetőséget megragadok, hogy egy ló határa pattanjak és lovagoljak.

 

Sonequa Martin-Green, Sasha szerepében

Hogy szeretett egymásba Sasha és Abraham?

Bob és Tyreese halála után Sasha a kétségbeesés és a kóborlók rabságában volt. Végül átjött a másik oldalra, végigtekintett az Abrahamhoz vezető úton és látta, hogy Abraham épp olyan helyen van, mint ahonnan ő maga is jött. Látjuk az erőt egymásban, és ez mindennél jobban összetart minket. Nagyon összetartunk a háborúban és abban a szerelemben, ami ebből született. Abraham az élet a túlélés után.

Mitől lesz Negan a legveszélyesebb személy, akivel a csoport eddig találkozott?

Az, hogy ő lelki terrort alkalmaz. Ettől lesz más és sokkal veszélyesebbé bárkinél, akivel eddig valaha szembenéztünk. Azt gondolja, sokkal értékesebb, mint a többiek, és ez undorító.

sonequa-martin-green-the-walking-dead
Sonequa Martin-Green, Sasha

Mi az oka annak, hogy Negan sikeresen megállította a csoportot?

Hirtelen történt, futottunk ki az erdőből Maggie-vel a hordágyon és az első dolog, amit hallottunk, ez az éles fütyülés volt. Amikor elértük a tisztást, már fülsiketítő volt. Ezt hallottuk mindenhonnan. Hallod, mielőtt meglátnád, mennyi ember van itt. Azután a fények felgyulladnak, és teljesen összezavarodsz.

Van jövője egy olyan csoportnak, akik csak ülnek és várják a sorsukat?

Az, hogy az életed valaki más kezében van, aki azt tesz vele, amit csak akar, rendkívül hátborzongató. Remény nélkül minek élni? Ez lesz a legnehezebb dolog a jövőben, mert egy látszólag reménytelen helyzetben vannak.

Fordította Szatmári Zsófia és Szin Karolina.

A The Walking Dead hetedik évada már az amerikai premiert követően 24 órán belül hazánkba is megérkezik! Az új epizódokat október 24-től hétfőnként 22 órakor vetíti a FOX.

Szin Karolina

Szin Karolina az ELTE filmtudomány szakán végzett, majd grafikai- és product design tanulmányokat folytatott, többek között MOME-n. Jelenleg a filmgyártásban dolgozik. Szereti a szép grafikájú filmeket, animációkat (Tomm Moore, Sylvain Chomet, Gabrielle Vincent munkái), a magával ragadókat (Iñárritu, Jamin Winans), a kortárs magyart, illetve az ehhez részben viszonyítási pontként szolgáló rendszerváltó alkotásokat. szin.karolina@gmail.com