Interjú

„Hálás lehetek azért, ahol most tartok.” – True Story podcast #16: Lovas Rozi

Lovas Rozi

Mai vendégünk a színésznő, akinek a legjobb pasija van Pajkaszegen. De mondhatnám úgy is: aki osztálytársaival együtt robbant be a Made in Hungáriában. Vagy: akit már huszonévesen kétszer kitüntettek a POSZT-on. Aki úgy érzi, a Radnóti Színház társulatában megérkezett. Lovas Rozival beszélgettünk.

A mi kis falunk Erikája fiatal kora ellenére is ezerarcú, egyszerre találják meg a komikus sorozatszerepek, és kapja meg azt a szakmai nívót a színpadon, amiért igazából szíve mélyén eldöntötte: színész szeretne lenni.

A korai útkeresések után beszélgettünk a vidéki színházak komplexitásáról, ahogy arról is, hogyan érezte magát a szakma részének, amikor a Thália Színházban többek között Molnár Piroskától tanulhatott. Szóba kerültek még a beskatulyázás veszélyei, az önállóság és a társasági függés előnyei és hátrányai. Szóba került persze Misa is, Lovas Rozi egyéves gyermeke, aki mellett jelentősen átalakult az élet. Hogy mi ebben a nehéz, és mi ebben a szép, legelőször erről beszélgettünk a színésznővel.

A True Story interjú Podcast megtalálható az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts kínálatában, de fent van a Filmtekercs.hu YouTube csatornáján is. Iratkozz fel kedvelt platformodon, hogy mindig megkapd az új epizódokat!

Korábbi adások

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés