Interjú

True Story podcast #01: Madarász Isti

Madarász Isti

Ez itt a True Story, a filmtekercs.hu frissen induló interjú podcastja, ami a legérdekesebb emberek legjobb történeteit meséli el. Első vendégünk Madarász Isti, filmrendező.

Ahogy ő fogalmaz: a világ legnagyobb játszóterén él és dolgozik. Már tizenéves korában filmeket forgat, pedig még azt sem tudja, hogy néz ki egy filmforgatás. A színművészetit kikerüli, helyette a frissen újrainduló Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció-művészettörténet szakos hallgatója, ahol ő maga is kitapossa az utat a későbbi diáktársaknak. Azóta is célja, hogy minél több fiatal kollégának megmutassa, amit ő tanult másoktól. Mondjuk éppen Ridley Scottól vagy Ron Howardtól, akiknek a forgatásán is járt, és akiktől leginkább emberséget és nagyvonalúságot tanult.

A szerelem egyre csak nem hagy alább a sci-fi és a kalandfilm műfaj iránt: 2006-os Előbb-utóbb című kisfilmje megjárja a Szarajevói Filmfesztivált is. Az első nagyjátékfilmre azonban majd’ 10 évet kell várni: a Hurok, vagyis az első magyar időkavarós thriller nagy kritikai siker, a vártnál kisebb nézőszámmal. Jelenleg készül második nagyjátékfilmje, az Átjáróház című horrorba és fantasy-ba hajló romantikus film, aminek forgatását a járványt szakította félbe.

Elsőként arról beszélgettünk Istivel, hogyan szakadt félbe a forgatás, és mit lehet csinálni a filmmel addig is, amíg újraindul.

A podcastra True Story néven hamarosan feliratkozhattok, és értékelhetitek azt az iTunes-on vagy a Spotify-on, így mindig házhoz jön a legújabb adás és a legjobb történetek.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..