Interjú

„Megszeppentem, amikor leült mellém Lea Seydoux” – True Story podcast #02: Csoma Sándor

Csoma Sándor

Mai vendégünk Csoma Sándor, aki hosszú, kacskaringós úton jutott el idén az első nagyjátékfilmig. Pedig már nyolcéves korában filmet forgatott, és onnantól kezdve ez már sosem változott meg.

Középiskolásként Andy Vajna ugyan kedvesen fogadta megkeresését, azonban az InterCom irodájába eljuttatott forgatókönyvből végül nem lett film, az egyetemi évei alatt szép lassan mégis építkezett.

Nem történt semmi című kisfilmje például a gyermeki molesztálás körültekintő, mégis határozott megmutatásával filmes körökön kívül is sokakat érdekelt. Casting című kisfilmjét pedig a legtöbb fórumon a tavalyi év legjobbjának választották. Méltatta a filmet az Oscar-díjas operatőr Roger Deakins és mindkettőnk közös kedvence, a csodálatos francia színésznő, Lea Seydoux is.

A Kacsamesék-generációról szóló játékfilmterve egyelőre várat magára, de a pályakezdő filmeseknek kiírt Inkubátor programban Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről, Stirczer Hildáról szóló gyászfilmje, a Magasságok és mélységek most megkapta a gyártási támogatást.

A True Story interjúpodcast megtalálható az iTunes-on és a Spotify-on. Iratkozzatok fel, hogy kéthetente mindig házhoz jön a legújabb adás, és értékeljétek az adást, hogy mások is könnyen rátaláljanak!

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya