Interjú

„Megszeppentem, amikor leült mellém Lea Seydoux” – True Story podcast #02: Csoma Sándor

Csoma Sándor

Mai vendégünk Csoma Sándor, aki hosszú, kacskaringós úton jutott el idén az első nagyjátékfilmig. Pedig már nyolcéves korában filmet forgatott, és onnantól kezdve ez már sosem változott meg.

Középiskolásként Andy Vajna ugyan kedvesen fogadta megkeresését, azonban az InterCom irodájába eljuttatott forgatókönyvből végül nem lett film, az egyetemi évei alatt szép lassan mégis építkezett.

Nem történt semmi című kisfilmje például a gyermeki molesztálás körültekintő, mégis határozott megmutatásával filmes körökön kívül is sokakat érdekelt. Casting című kisfilmjét pedig a legtöbb fórumon a tavalyi év legjobbjának választották. Méltatta a filmet az Oscar-díjas operatőr Roger Deakins és mindkettőnk közös kedvence, a csodálatos francia színésznő, Lea Seydoux is.

A Kacsamesék-generációról szóló játékfilmterve egyelőre várat magára, de a pályakezdő filmeseknek kiírt Inkubátor programban Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről, Stirczer Hildáról szóló gyászfilmje, a Magasságok és mélységek most megkapta a gyártási támogatást.

A True Story interjúpodcast megtalálható az iTunes-on és a Spotify-on. Iratkozzatok fel, hogy kéthetente mindig házhoz jön a legújabb adás, és értékeljétek az adást, hogy mások is könnyen rátaláljanak!

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya