Interjú

„Még ma is megállítanak, hogy beszéljek úgy, mint a Jóbarátokban” – True Story podcast #05: Galambos Péter

Galambos Péter

Fogadásból felvételizett a Színművészeti Főiskolára, és még a végén fel is vették. Az ország egyik legismertebb hangja. 20 éve gyakran megállítják az utcán, hogy csak pár szót mondjon élőben vagy telefonon egy jóbarátnak – Ross Geller hangján.

Galambos Péter, vagy hívjuk inkább Galambnak, szinkronszínész, rádiós, újságíró, legújabban pedig hobbi DJ, aki annak idején az EST FM rádióban a profiktól leste el az alapokat. Noha legismertebb hangja egyben az elsők közül való, a Jóbarátok után számos más mozifilm is megtalálta. Ő adja hangját Dwayne Johnsonnak, Vin Dieselnek, Idris Elbának, Denzel Washingtonnak vagy Omar Sy-nek. Azóta is vallja, élete legnehezebb, de legszebb feladata volt az Életrevalók szinkronizálása.

Beszélgettünk arról is, mi a baj ma a hazai szinkron szakmával, és hogyan lehetne jobbá, igazságosabbá tenni. Nem véletlen hát, hogy az újra és újra felmerülő felirat-szinkron csatában a hazai szinkron mint a magyar kultúra szerves része jelenik meg nála.

Galambos Péter szerepelt filmekben is, a Kontroll, a Fehér tenyér és a Brazilok azonban inkább csak kedves kitérő volt baráti alapon. Inkább más köze van és volt a magyar filmekhez. A 2000-es évek közepén népszerű kulturális műsor, a Kultúrház műsorvezetőjeként kísérte végig például Pálfi György Taxidermiáját cannes-i útján.

A beszélgetéshez a családi élet adta a hátteret, hiszen Galambot Duna-parti nyaralójában értük utol. A vízre igyekvő fiúkat nem volt szívem kivágni, de talán jobb is így.

A True Story podcastot megtalálod az iTuneson, a Spotify-on és a Google Podcastson. Iratkozz fel, hogy mindig megkapd kéthetente érkező új interjúnkat, és értékeld a műsort kedvedre, hogy mások is könnyebben rátaláljanak! Köszönjük.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya