Interjú

„A Mintaapák óta többen szólítanak le az utcán.” – True Story podcast #07: Mészáros Béla

Mészáros Béla

A True Story interjú podcast 7. adásának vendége Mészáros Béla, színész. Bizonyára sok hallgató ismeri, de ha mégsem, honnan lehet ismerős?

Ha sorozatokat nézel, akkor neked ő a Mintaapák Kovács Miklósa vagy az Aranyélet első évadának Komáromi őrnagya. Ha filmet, láthattad a Poligamy-ban, a BÚÉK-ban, a Seveledben vagy a Pesti balhéban.

Műkincslopásban eddig nem volt érdekelt – legalábbis nem került szóba –, a családalapítás kérdése azonban, kicsit régebb óta, mint a Seveled forgatása, ott van a bakancslistán. Lassan 20 éve a pályán, de eddig egyetlen munkahelye volt, a Katona József Színház, amiről szintén ejtünk néhány szót. Nem hagyjuk ki persze a legendás Alkalmáté Truppot sem: a minden nyáron valamelyik színművészetis osztálytárs életét feldolgozó zsámbéki, majd jurányis előadások témái között ott volt az egész osztály, 2016-ban éppen ő.

A július 30. óta mozikban futó új magyar film, a Pesti balhé apropóján beszélgettünk sok mindenről.

A Filmtekercs True Story interjú podcastot megtalálod az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts alkalmazásokban is. Iratkozz fel telefonodon, hogy mindig megkapd kéthetente jelentkező új adásunkat, és értékeld az adást tetszés szerint, hogy mások is könnyen rátaláljanak.

Borítókép: Alkalmáté Trupp / Facebook / Dömölky Dániel

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés