Interjú

A magyar film leköltözik a Balaton mellé – True Story podcast #17: Muszatics Péter

Muszatics Péter

Ez itt a True Story interjúpodcast, legújabb vendégünk Muszatics Péter. A június végén Veszprémben, Balatonalmádiban és Balatonfüreden szervezett Magyar Mozgókép Fesztivál programigazgatójaként faggattuk az idei miértekről, hogyanokról, előkészületekről.

A szeptemberben megrendezett demo verzió után a program most tartósan beköltözni látszik a Balaton északi partjára. Hogy mennyire szeretnék folytatni a filmszemle hagyományait, és hogy miért a hangsúlyos filmtörténet jelenlét? Erről is és másokról is beszélünk.

Muszatics Péter azonban nem először van hasonló cipőben. A lassan két évtizedes múlt havi visszatekintő Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál ugyanúgy részben az ő kezei közül került ki. Erről is, illetve a pár évvel ezelőtt megjelent Bécs, Budapest, Hollywood című könyve kapcsán az erős filmtörténeti érdeklődéséről is szó esett.


A True Story interjúpodcast megtalálható az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts kínálatában, de fent van a Filmtekercs.hu YouTube csatornáján is. Iratkozz fel, és mindig frissen jön az új adás!

Fotó: Katharina Wagner

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com