Interjú

„A Nagykarácsony után is BKV-val fogok utazni.” – True Story podcast #18: Ötvös András

Ötvös András mint Arnold a Nagykarácsony című filmben

A némi szünet után újraindult True Story interjúpodcast első vendége Ötvös András színész, a Nagykarácsony című magyar romkom főszereplője.

Sosem akart színész lenni, sokkal inkább pap, tanár vagy vadászpilóta. Vadászrepülő makettjét még a podcastban is megmutatta, bevallva, hogy ez egy hangalapú műfajban nem nagy segítség, de higgyétek el nekem, tényleg ott volt. Mindig túlmisztifikált dolognak tartotta azt a fajta megkülönböztetést, amivel a civilek illetik a színészeket.

Pedig játszott már számos színházban Egertől a Katona József Színházon át az Orlai Produkcióig. Hét éve töretlenül megy monodrámája, A csemegepultos naplója, szerepelt az RTL Klub egyik népszerű sorozatában, A tanárban, és főszereplője a november végén moziba kerülő magyar blockbusternek, a Nagykarácsonynak. Mindezek ellenére továbbra sem gondolkozik a sztárságban. Úgy látja, minden film egy projekt, egy feladat, amit akkor meg kell oldani, aztán lehet továbbmenni.

Fiatal kora ellenére sok tapasztalást megélt, mégis derűs, játékos ember. Sokat idézett beszélgetésünk közben versekből, regényekből, a Bibliából, felidézte régi korok színészeit is. Sőt, ez volt a True Story podcast első kétnyelvű adása. Hogy mit mondott bosnyákul másfél mondatban? Fogalmam sincs.

Valójában nem is ez a fontos. Jót beszélgettünk, talán hasznos dolgokról, ami az embereket, a hallgatókat is érdekelni fogja. Ötvös András következik 50 percben.

A True Story interjúpodcast megtalálható az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts kínálatában, de fent van a Filmtekercs.hu YouTube csatornáján is. Iratkozz fel, és mindig frissen jön az új adás!

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu