Interjú

Lehet még világhírű új magyar sorozat, csak jó fejlesztés kell – True Story Podcast #14: Angyalosy Eszter

Angyalosy Eszter

Legújabb vendégünk Angyalosy Eszter forgatókönyvíró, filmes kreatív producer, akivel mai beszélgetésünk fókuszában a sorozatok állnak.

2019-ben megalakult cégük, a Joyrider sorozattervek fejlesztésével foglalkozik, a legújabb projektet, a nyolcvanas években működő Balaton brigád nevű stasi osztag történetét feldolgozó tervet meghívták a Berlinale márciusi koprodukciós fórumára. A valószínűleg jövőre forgó nyolcrészes sorozat rendezője Enyedi Ildikó lesz, producerei pedig az HBO sorozatait fejlesztették korábban.

Eszter íróként és egy kiadó szerkesztőjeként dolgozott sokáig, onnan került át az HBO fejlesztői csapatába. Ott volt a csatorna nagy sikerei, a Terápia és különösen az Aranyélet születésénél, ahol előbb hazai, aztán nemzetközi terepen szerzett tapasztalatot a jó forgatókönyvről. Nem meglepő hát, hogy a hazai és az európai sorozatok világáról beszélgettünk. Arról is, miért Izraelből indulnak a legjobb licenszek, mi annyira jó a skandináv gyártásban, és hogy miért jöhetne a következő nagy áttörés Kelet-Európából, akár Magyarországról.

A true Story interjú Podcast megtalálható az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts kínálatában is. Iratkozz fel te is, hogy mindig megkapd a legújabb epizódot, és szívesen veszünk bármilyen hozzászólást, véleményt, javaslatot is az adásokkal kapcsolatban.

Korábbi adások

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés