Interjú

„Vannak személyes történeteim” – True Story podcast #13: Köbli Norbert

Legújabb vendégünk az egyik legismertebb és legkedveltebb hazai forgatókönyvíró, Köbli Norbert, akinek neve 10 évvel ezelőtt, A vizsga című ’56-os krimi sikere után végképp összeforrt a történelmi filmekkel.

Való igaz, a leghangosabb visszhangot ezek hozták: A berni követ, a Félvilág vagy a nemzetközi Emmy-díjátadón érdekelt Örök tél és a Trezor.

Nem volt ez mindig így. Egyetem után Orosz Dénes filmrendezővel együtt a Vox magazinnál kezdett dolgozni, majd pár év forgalmazói lét után átállt a másik oldalra. Temérdek egyéb tevékenység után, a Hosszú Katinka-dokumentumfilm közben ültünk le beszélgetni régvolt és aktuális dolgokról. Többek között filmes és kritikus ellentétről, arról, miért szeretett ki a kereskedelmi tévék sorozatainak írásából, vagy hogy mely munkákat tartja személyesnek az eddigi életműben.

A True Story podcast megtalálható a legnagyobb szolgáltatóknál. Iratkozz fel iTunes, Spotify vagy Google Podcasts csatornánkra, hogy mindig házhoz jöjjön a legújabb epizód, illetve értékeld vagy adj kommentet, hogy mások is könnyebben rátaláljanak. Nevükben is köszönjük.

Korábbi adások

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés