Interjú

„Már az ELTE-n kitaláltuk: musicalt és karácsonyi filmet is csinálunk!” – True Story podcast #12: Osváth Gábor

Osváth Gábor

Legújabb vendégünk Osváth Gábor producer. Ha életkorarányosan tartanánk versenyt, mindössze 35 évesen 60 munkával valószínűleg rekorder lenne a műsorban, persze ez nem mennyiségi kérdés. Leginkább olyan projektek mellé áll szívesen, amikkel ő maga is egyetért.

A műfaji spektrum így is nagyon széles. Még a Színművészeti előtt belekóstolt a filmezésbe, Angelina Jolie első filmjében volt produkciós asszisztens. Testközelből látta, ahogy a szinte teljes egészében Magyarországon forgó A vér és méz földjén rendezőjének férje, bizonyos Brad Pitt hobbifotósként grasszál a setben.

Hazai filmben a Made in Hungária másodasszisztensi és casting feladatainál tűnt fel, és most is éppen egy romantikus vígjáték forgatását készíti elő, immáron producerként. Noha nem ez az egyetlen könnyed film, amin dolgozik vagy dolgozott,

ott van dokumentumfilmek, mélyen szerzői alkotások és animációk mögött is.

Még ennél is több különböző téma került szóba az adásban: beszéltünk még a kisfilmek fesztiválsikereiről, Deák Kristóffal való közös munkáiról, akinek legújabb, Foglyok című filmje bucira nyerte magát az idei Magyar Filmdíj-gálán. Szóba kerültek persze a világ legjobb stand up-komikusai Louis CK-től John Cleese-ig, akiket csapatával Budapestre hoztak vagy hoznak. És persze a legújabb szerelem: a színház is szóba kerül majd, ugyanis Ifj. Vidnyánszky Attilával és Vecsei H. Miklóssal nevével fémjelzett Sztalker Csoporttal is elkezdett dolgozni.

Gábort először a készülő romkom, a Nagykarácsony című filmről kérdeztem.

 

Felhívom figyelmed, hogy a True Story interjú podcast megtalálható a legnagyobb szolgáltatóknál. Keress ránk, és kövess minket az iTunes, a Spotify vagy a Google Podcasts kínálatában, és értékeléssel vagy kommenttel segítsd munkánkat!

Korábbi adások

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés