Interjú

„A színészvezetésben mindig tanulok valamit” – True Story podcast #08: Visky Ábel

Visky Ábel

A True Story mai vendége Visky Ábel, fiatal filmrendező több kisfilmben is megmutatta az emberi kapcsolatok bonyolultságát.


Hirdetés

Olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv, Szirtes Ági, vagy éppen legutóbbi vendégünk, Mészáros Béla. Első egészestés projektje azonban mégis egy dokumentumfilm lett, amit májusban meghívtak a világ egyik legnagyobb dokumentumfilm-fesztiváljára, a Hot Docsra. A börtönben ülő, gyermekeiknek mesét író apák története sok kérdést rejtett beszélgetésünk alatt.

Szóba került még a Színművészeti forró témája, ahol jelenleg is végzi doktori tanulmányait, és a román újhullám első éveiről is beszélgettünk. Ugyanis a podcast történetének első, országokon átívelő adása ez, mivel Ábel a moldvai Bákóban született, és egészen a Sapientia befejezéséig Erdélyben élt, ahol a nyári szabadság közben értük el.

A Filmtekercs True Story interjú podcastot megtalálod az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts alkalmazásokban és most már a YouTube-on is. Iratkozz fel telefonodon, hogy mindig megkapd kéthetente jelentkező új adásunkat, és értékeld azt tetszés szerint, hogy mások is könnyen rátaláljanak.

Korábbi adások:

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés