Interjú

„Itthon nem örülnek, ha proaktív vagy, Svédországban elvárják.” – True Story podcast #15: Varsics Péter

Legújabb vendégünk Varsics Péter filmrendező, akinek első nagyjátékfilmjét elsodorta a járvány második hulláma. Már ami a bemutatót illeti. Az Így vagy tökéletes című romantikus dramedy még 2019-ben leforgott és nagyjából egy éve kész van.


Hirdetés

Az alkotók nem akarták elsietni a premiert: jól átgondolt marketing kampány mellett az év végén tervezték bemutatni. Erre egyelőre várni kell, de volt idő addig is arról beszélgetni, ami Pétert sajátja: a filmek marketingje. Ahogy ő fogalmazott, pályája kezdetén, 2010 körül kereste azokat a lehetőségeket, ahol bekapcsolódhat a filmbe. Így került az HBO éppen virágozni kezdő sorozatai közé.

A Társas játék második évadának utómunkáiban már ő is részt vett, az általa végzett feladatok közül azonban talán legtöbben az Aranyélet stílusos trailereire emlékszünk. De részt vett nemzetközi projektekben is, így például a tavaly nálunk is bemutatott svéd sorozat, a Mi vagyunk a medvék munkálataiban. És hogy mi a fő különbség svéd és magyar munkastílus között? Erről is beszélgettünk.

Szóba került persze romantikus vígjátékok világa, az igény, hogy máshogy nézzünk rá, de beszélgettünk arról is, hol találkozott volt jó magyar filmes marketinggel az elmúlt 20 évben.

Adásunk megtalálható az iTunes, a Spotify és a Google Podcasts szolgáltatóknál. Iratkozzatok fel és hagyjatok értékelést is, hogy mások is könnyen rátaláljanak! Köszönjük.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés