Játék

Élőzenével kísért némafilm klasszikus a Nemzetiben

La passion de Jeanne d'Arc_DreyerSzimfonikus „filmkoncertet” ad az Óbudai Danubia Zenekar a Nemzeti Színház Nagyszínpadán Carl Theodor Dreyer legendás némafilmje, a Jeanne D’Arc szenvedései vetítése alatt.

Ti is részesei lehettek a nem mindennapi élménynek, ha velünk játszotok. Számos zeneszerzőt ihletett már meg a filmművészet e kiemelkedő korai remeke, ezen a koncerten azonban a zenei aláfestés is különleges lesz: a fiatal észt komponista, Tönu Körvits, Magyarországon most először bemutatásra kerülő filmzenéjét játssza az Óbudai Danubia Zenekar a szintén ifjú magyar tehetség, Dubóczky Gergely vezényletével. A játékra november 7. éjfélig jelentkezhettek az alábbi kérdés megválaszolásával, hogy megnyerhessétek a két darab páros jegyet a november 17-én 19:00 órakor kezdődő különleges élményre a Nemzeti Színházba. A válaszhoz itt találtok segítséget.

Update: Páros jegyet nyert Kerényi-Kiss Zsófi és Ficza Gábor, gratulálunk nekik!

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya