Játék

Filmen túl fotópályázat a Filmtekercs.hu-val

filmtekercslogoA Filmtekercs.hu online magazin Filmen túl címmel meghirdetett fotópályázata a szeptemberi tapasztalatok, visszajelzések nyomán októbertől új feltételekkel folytatódik. Szóval elő a kamerákkal és fotóra fel!

A vakáció véget ért, elkezdődött a szeptemberi mókuskerék, ezért úgy döntöttünk, nem csak a választható filmek palettáját, hanem a fotópályázat időtartamát is kiszélesítjük, hogy legyen mindenkinek ideje alkotni. Természetesen a korábbi koncepció megmaradt. Filmes, játékos, eredeti műveket várunk. A pályázat október 5-től december 5-ig tart. Az ebben az időszakban Magyarországon bemutatott filmek bármelyikével kapcsolatban készíthettek képet. A versenyt egy decemberben nyíló kiállítás zárja, melynek részleteit a határidő közeledtével a honlapon olvashatjátok.

Akárcsak az előző körben, a választott filmhez, filmekhez különböző elgondolások szerint kapcsolodhatnak képeitek:

  1. a film egy pillanatának „lemásolása”, amelyet az alkotó saját látásmódjával fűszerez
  2. a mondanivaló, filmcím megragadása
  3. egy film ihlette mém megálmodása és megalkotása
  4. esetleg egy sajátos vizuális megoldás továbbgondolása.

Nincsenek szoros megkötések, sőt, a szervezők kifejezetten számítanak az eredeti megközelítésekre!

A pályaműveket a www.filmtekercs.hu/verseny oldalon kell feltölteni, ahol az összes fotó megtekinthető. Az októberben kezdődő verseny legjobbjait a zsűri decemberben, a határidő lejárta utáni héten értékeli és díjazza.

(A pályázatban részt vevő filmek tehát:

Aglaja, Elrabolva 2., A második feleség, Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát, Csak a szerelem számít, Kertvárosi kommandó, Lorax, Magic Boys, Mindenki a mennybe megy Paradise: Love – Szerelmet a feketepiacról, Parajelenségek 4, Pardon, Szesztolvajok, A temetésem szervezem, Az utolsó hegycsúcs, II. János Pál – A fehér ruhás vándor, Ai Weiwei: Never Sorry, Barátom Knerten 2, Knerten nyomoz, Ízek palotája, Vörös kesztyűk, 007 – Skyfall, Albert Flórián, Jackpot, Rontó Ralph, Silent Hill – Kinyilatkoztatás, Szerelem, Az utolsó műszak, Alex Cross, Hisztéria, Lopott szavak, A maflás, Reality, Szenvedélyes versengés, Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész, Amíg alszol, Ez nem egy film, IV. Henrik – Navarra királya, Marieke, Marieke, Popper Péter: Állatokról, emberekről – Fantáziák a kutyáról, Az Argo-akció, Egy veszedelmes viszony, Felhőatlasz, Mavericks – Ahol a hullámok születnek, Play, Gyerek”játék”?, Szex, hazugság, vészhelyzet, Crulic, a túlvilágra vezető út, A gyilkos médium, Monte Wildhorn csodálatos nyara, Az öt legenda, Robert Mitchum halott!, A tenger törvénye.)

Avatar

Horváth Balázs

Még nem írt bemutatkozást, de hamarosan fog, megígérjük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya