Játék

James Bond újra akcióban! – Goldfinger játék

goldfinger-budapest-secret-cinema

Goldfinger-640x374James Bondot nagyon szeretjük. Nem csak Skyfall kritikát írtunk, de értekeztünk sokat a Goldfinger kapcsán is. Most utóbbi klasszikusra nyerhettek jegyet, ha velünk játszotok!

Ötvenhárom évvel ezelőtt indult útjára a James Bond franchise, és ez idő alatt megszámlálhatatlan nő keringett a brit titkosügynök körül. A Bond-történetek népszerűsége a hidegháborús időszakban érte el a csúcspontját, a hatvanas évektől felszabadultabbá váló szexuális légkör pedig az erotika túltengésének kedvezett.

Olvasd el James Bond és a nők c. írásunkat is!

Fleming 1964-ben meghalt, így nem élhette meg Guy Hamilton rendezésében a harmadik Bond-film világsikerét, mely Sean Connery főszereplésével rekordgyorsasággal visszahozta a gyártás költségeit. Mai szemmel nézve a James Bond-filmek sorában a Goldfinger gyermeteg akciófilmnek hat, amely nem képes kellőképpen visszaadni Fleming izgalmas regényének dinamikáját.

Őfelsége legszexisebb ügynöke (Sean Connery) néminemű robbantgatás után éppen jól megérdemelt pihenését élvezné, de a munka itt is utoléri: a titkosszolgálat látókörébe került Goldfingert (Gert Fröbe) kell figyelemmel kísérnie, amit olyan hatékonyan tesz, hogy még a kártyajátékát is tönkreteszi. Azonban az öröm nem sokáig tart, hiszen ez a kis győzelem egy lány életébe kerül, akit Goldfinger stílusosan aranyba fullaszt. Mert egyébként ez a nemesfém a specialitása, be is célozta Fort Knox aranykészletét, azonban meglepő módon nem azért, hogy ellopja, hanem azért, hogy egy atomrobbantással sok évre értéktelenné tegye. James Bondnak természetesen lesz néhány szava ehhez a grandiózus tervhez…

Ha velünk játszol, páros belépőt nyerhetsz az eseményre.

időpont: 2016. augusztus 22. hétfő
helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
kapunyitás: 19:00
filmkezdés: 20:45
A film közben szünetet tartunk!
Bővebben a vetítésről az esemény facebook oldalán olvashatsz.

A válaszhoz segítséget az alábbi cikkekben találsz:

James Bond legnagyobb zenéi – 1. rész

James Bond legnagyobb zenéi – 2. rész

 

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés