Játék

Frankofón Filmnapok 2017: Játék

Filmvetítések, koncertek, színházi előadások, irodalmi programok, konferenciák, kiállítások és játék a francia nyelv körül egy hónapon át!

Az immáron 7. alkalommal megrendezett Frankofón Fesztivál idén is a francia nyelvű kultúrák gazdagságát és változatosságát hirdeti és ünnepli. Ennek apropóján játszhatsz velünk páros jegyért Joachim Lafosse Rég nem szerelem című filmjére, amely a SCOPE100 online filmfesztivál magyar győztese.

A francia-belga koprodukcióban készült film a 2016-os Cannes-i Fesztiválon a Quinzaine des réalisateurs keretében mutatkozott be, ahol nagy érdeklődés övezte a rendező korábbi filmjei miatt. […] Marie (Bérénice Bejo) és Boris (Cédric Kahn) körülbelül tizenöt éve házasok, de kapcsolatuk megromlott. Marie-ban világossá vált, hogy már nem szereti  férjét, nem bírja többé elviselni a jelenlétét. Az a rögeszméje, hogy Boris csak élősködik rajta, sőt mindig is ezt tette. Ez nagyon súlyos vád, még ha nem is pont ezekkel a szavakkal mondja ki. Marie hozta a pénzt, kapott a családjától és neki volt jól fizető munkája. (tovább)

A film hazai forgalmazója a magyarhangya.

Játssz velünk és nyerj páros mozijegyet a filmre!

A film vetítési időpontja, melyre a jegyeket megnyerheted:
2017. 03. 10. Péntek 19:00 – Uránia Filmszínház, Díszterem.

A válaszhoz segítséget itt, a filmről írt kritikánkban találsz.

Néhány hasznos információ a fesztiválról:

► A 7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál brosúrája online már megjelent.
► Csatlakozzanak a Fiilmnapok eseményéhez a Facebookon is!
► Jegyvásárlás az Uránia és az Art+ Cinema jegypénztárában vagy online (Uránia jegyvásárlás / Art+ Cinema jegyvásárlás).
► A Francia Intézetben tartott vetítések ingyenesek.

 

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

 

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..