Játék

Nyerd meg tőlünk a Menj, állíts őrt! című könyvet!

Ne bántsátok a feketerigót! (To Kill a Mockingbird, 1962)

Ne bántsátok a feketerigót! (To Kill a Mockingbird, 1962)Nyerd meg tőlünk Haper Lee Menj, állíts őrt! című regényét, mely a Robert Mulligan Gregory Peck főszereplésével készített nagysikerű film alapjául szolgáló regény, a Ne bántsátok a feketerigót! 55 év után megjelent folytatása.

Már csak pár nap és megjelenik az utóbbi évek legnagyobb irodalmi szenzációja, Harper Lee második regénye, a Menj, állíts őrt!.

A Ne bántsátok a feketerigót! szerzőjének mindeddig egyetlen könyve volt ismert, amely 1960-ban jelent meg. Jóllehet a szerző ezzel az egy művel beírta magát az irodalomtörténetbe. A könyvért Pulitzer-díjat kapott, és a belőle készült film – Gregory Peck főszereplésével – 3 Oscar-díjat söpört be. A gyermeki szemszögből láttató, megrendítő történet az emberi szabadságról és erkölcsi hitvallásról szól. A 20. század meghatározó művének választott Lee-regény 40 millió példányban kelt el az egész világon, s mintegy 40 nyelven olvasható a mai napig. A bibliai idézetre emlékeztető könyvcím a Menj, állíts őrt! a Ne bántsátok a feketerigót! folytatását rejti. A szereplők immár felnőttek, és visszatérve az események színhelyére, újra átélik a történteket, és közben érett fejjel át is értékelik. (A könyvről itt megtudhattok többet is.)

A Menj, állíts őrt! című regényt és a Ne bántsátok a feketerigót! újrafordított, felújított díszkiadását a Budapest Secret Cinema által szervezett pénteki könyvbemutatón és filmvetítésen 20% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni.

Íme a film előzetese és a világhírre szert tett filmzene.

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket hamarosan értesítjük! Játsszatok velünk legközelebb is!

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés