Játék

Nincs is menőbb egy Ponyvaregény plakátnál!

pulp-fiction-01

pulp-fiction-01Augusztus 25-től újra mozivásznon látható a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású és legtöbbet idézett filmje, a Ponyvaregény (Pulp Fiction). Pannonia Entertainmentnek köszönhetően moziplakátokat sorsolunk ki!

A Ponyvaregény szinte már a megjelenése hónapjában kultstátuszba került, és rendezőjét rövid úton Hollywood élvonalába repítette. Ez egyaránt köszönhető az idősíkok között cikázó, zseniális forgatókönyvnek, a kultikussá vált karaktereknek és persze szállóigévé vált párbeszédeiknek, a közösségi médiában a mai napig felbukkanó „mém”-jeleneteinek, a filmes és popkulturális utalások garmadájának és a remekül eltalált filmzenének is.

A 22 évvel ezelőtt készült Ponyvaregény az akkor még kevésbé ismert Quentin Tarantino második nagyjátékfilmje volt, a Kutyaszorítóban után. A jó adag fekete humorral, durva káromkodással és erőszakos jelenettel teletűzdelt filmet ironikus módon a „családbarát” Disney által épp akkoriban megvásárolt Miramax stúdió finanszírozta. A 8 millió dolláros költségvetés nagy része a színészek gázsijára ment. Ez nem csoda, a mai napig ritka, hogy olyan élvonalbeli színészek szerepeljen együtt egy filmben: mint Uma Thurman, Bruce Willis, Samuel L Jackson és természetesen a pályafutása mélypontjából visszatérő, Vincent Vega szerepéért Oscar-jelölést kapó John Travolta. Még a kisebb epizódszerepeket is olyan nevek alakítják, mint Christopher Walken, Tim Roth vagy Harvey Keitel, és sok más filmjéhez hasonlóan maga Tarantino is feltűnik egy szerepben.

 

A plakát, amelyet hazavihettek, ha helyesen válaszoltok:

ponyavaregeny-pulp-fiction-posterVálaszoljatok az alábbi krédésre helyen és nyerjétek meg a kisorsolásra kerülő Ponyvaregény plakátok egyikét.

Válaszaitokat 2016.09.11. 14:00-ig várjuk.

A plakátokat kizárólag személyesen, Budapesten tudjátok átvenni.

 

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés