Játék

Nyerj páros belépőt a Florence – A tökéletlen hang premier előtti vetítésére!

Meryl-Streep-Florence-Foster-JenkinsA királynő, a Philomena – Határtalan szeretet, és a Veszedelmes viszonyok rendezője, az Oscar-díjra jelölt Stephen Frears ezúttal is érzékeny, finom humorú művet alkotott a Florence – A tökéletlen hang c. filmjével. A Freeman Filmnek köszönhetően páros jegyeket sorsolunk ki a premier előtti vetítésre!

 

Florence Foster Jenkins (Mery Streep), a gazdag és nagylelkű New York-i örökösnő kislánykora óta arról ábrándozik, hogy híres énekesnő lesz belőle. Imádja az operát, őszintén lelkesedik a zenéért, és nagyon elszánt. Még egy olyan aprócska dolog sem tántoríthatja el céljától, mint hogy fülsiketítően hamisan nyivákol, képtelen tisztán kiénekelni a hangokat, nem tudja pontosan tartani a ritmust, és eszméletlenül rossz a kiejtése, ami egy olasz áriánál nem elhanyagolható szempont.

Tudtad?

Stephen Frears Keanu Reeves karrierjében is igen nagy szerepet játszott. Reeves húszas éveit a tinédzser közönségnek szánt filmek jellemezték, de miközben Tedként parádézott, sokkal komolyabb szerepek is megtalálták. A sort 1988-ban Stephen Frears Veszedelmes viszonyok című filmje nyitotta, ahol Reeves Danceny lovag szerepében a kor legnagyobb sztárjai között találta magát – nem volt ez másként 1992-ben Francis Ford Coppola filmje, a Drakula és egy évvel később Kenneth Brannagh alkotása, a Sok hűhó semmiért esetében sem. A színész az előzőben Jonathan Harker, az utóbbiban Don Juan szerepét kapta, és ekkora már maximálisan rászolgált nevére: a Keanu hawaii nyelven azt jelenti, szellő a hegyek fölött – játéka minden esetben kellőképpen szofisztikált, tökéletes arányérzékkel adagolt. Hozza, amit kell, de sohasem túl sokat. Bővebben…

FlorenceFosterJenkins

Florence férje és menedzsere, az arisztokratikus fellépésű angol színész, St. Clair Bayfield (Hugh Grant) zártkörű koncerteket szervez, hogy imádott felesége csilloghasson a színpadon. A zeneimádó asszony pedig annyira felbátorodik a kezdeti sikereken, hogy egyszer csak bejelenti, nyilvános koncertet ad, méghozzá nem is akárhol: a híres-nevezetes Carnegie Hallban. A New York-i közönség annyira várja Florence különleges fellépését, hogy pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket. Bayfieldnek és Florence rémült zongorakísérőjének, Cosmé Mc Moonnak (Simon Helberg) minden rafinériájára szüksége lesz, hogy felkészítse a lelkes művésznőt: az előadásnak talán nem lesz olyan kirobbanó fogadtatása, mint ahogy azt az eleven énekesnő elképzeli. De Florence hisz abban, amit csinál, és semmilyen akadály nem állhat boldogsága útjába.

Florence Foster Jenkins a művészvilágra is nagy hatással volt. David Bowie legértékesebb zenei válogatása között szerepelt a művésznő felvételeit tartalmazó bakelitlemez, és még Barbra Streisand is azt nyilatkozta egyszer, hogy Ray Charles mellett Florence volt az az előadóművész, akit igazán nagyra tart. Egy igazi életművész volt, aki hitt abban, amit csinált. Sipítozó hangja és fura fellépő ruhái ellenére rajongott érte a közönség.

 

Időpont: 2016. szeptember 7., szerda 19.00
Helyszín: MiMozink Óbuda, 2-es terem

A filmben a mindig hibátlan Meryl Streep most is tökéletes átalakuláson megy át, ahogy a naiv és tehetségtelen, de lelkes amatőr énekesnőt, Florense Foster Jenkinst alakítja.
Olvasd el cikkünket a mindig csodás Meryl Streepről, hogy közelebb juss a helyes válaszokhoz!

5 dolog, amit valószínűleg nem tudtál Meryl Streepről

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya