Játék

Nyerj páros belépőt a Neon Démonra!

neon-demon-budapest-secret-cinema

neondemonRefn Cannes-ban kifütyült, mások által meg tapssal ünnepelt filmjéről hamar kiderült, hogy olyan mű, ami senkit sem hagy hidegen. Játssz velünk, és döntsd el magad, hogy a provokatív, megosztó kritikákkal övezett film kapcsán, a lelkesedők vagy a csalódottak oldalán állsz!

Rókus Ákos kollégánk az év elején megjegyezte, hogy 2013-ban még bizonytalan volt, Nicolas Winding Refn útkeresésbe vagy stílusépítésbe kezd.

Ahogyan írja: „Legyen szó egzisztencialista gengszterfilmről, viking-történetbe vagy bosszúsztoriba oltott spirituális utazásról, Nicolas Winding Refn filmjei páratlan stílusérzékről tanúskodnak (összefoglaló írásunk). A dán rendezőzseni sok rajongót szerzett magának a Drive-val, majd a Csak Isten bocsáthat meg című összegző alkotással össze is zavarta a nézői elvárásokat. Akkor úgy fogalmazott, hogy mindig nőkről szeretne filmet forgatni, de helyettük erőszakos férfiak kerülnek a filmjei középpontjába. Az egyik legizgalmasabb kortárs európai szerző kísérletező kedve és kreativitása számos alkalommal bizonyította már, hogy bátran nyúl újdonságokhoz, és nem hagyja gúzsba kötni az elképzeléseit. Nos, a 2016-ban mozikba kerülő The Neon Demon valóban egy női sorsot követ majd, így hamarosan egy új terepen bizonyíthat Nicolas Winding Refn. ”

Ha velünk játszol, páros belépőt nyerhetsz az eseményre.

időpont: 2016. augusztus 27. szombat
helyszín: Csillebérci Úttörőtábor, Szabadtéri Mozi
A vetítés kezdése: 20:15
Bővebben a vetítésről az esemény facebook oldalán olvashatsz.

 

A válaszhoz segítséget az alábbi, filmről írt kritikánkban találsz.

Nárcisz elvirágzása – Neon Démon

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya