Játék

Nyerj páros belépőt és nézz anime klasszikusokat!

A Budapest Secret Cinema ismételten az animéknek szentel egy teljes éjszakát! A japán animációs műfaj szerelmesei ezúttal három klasszikus filmet nézhetnek meg.
A műfaj mesteréről, Hayao Miyazakiról sem feledkeznek meg a szervezők, ezért az este során levetítésre kerül egy, a nézők által választott filmje is.

Összesen három film. Három olyan film, amelyek önmagukban is külön-külön estet érdemelnének, hiszen akkora hatással voltak a műfajra.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az első film, a Páncélba zárt szellem (Ghost in The Shell) minden idők egyik legbefolyásosabb cyberpunk alkotása. Világában filmek, sorozatok és mangakötetek szerepelnek, és az akciódús felszín alatt évezredes kérdések áramlanak a mélyben. Egy egész GITS összefoglalót szenteltünk a témának, illetve megírtuk véleményünket a franchise legújabb darabjáról, amelyből többek között sorra vesszük Motoko Kusanagi őrnagy iterációit is.

Motoko Kusanagi őrnagy iterációi (balról jobbra): Ghost in The Shell (1995), Stand Alone Complex 1. (2002), Arise (2013), a hollywoodi film Scarlett Johansonnal (2017).
Motoko Kusanagi őrnagy iterációi (balról jobbra): Ghost in The Shell (1995), Stand Alone Complex 1. (2002), Arise (2013), a hollywoodi film Scarlett Johansonnal (2017).

Ghost in the Shell – Páncélba zárt szellem

Ezen túl megnézhetitek még a mérföldkövet jelentő Akirát, Katsuhiro Ôtomo rendezésében, amely forradalmi ötleteivel és képi elemeivel rémisztő cyberpunk látomást mutat be a jövőről.

Illetve a közönségszavazás alapján Miyazaki sem maradhat el.

Ha érdekel az anime, de eddig a kíváncsiságon túl nem nagyon merészkedtél, ajánljuk neked az anime műfajának alapjairól szóló cikksorozattunkat.

Anime Basics, avagy hol is kezdjem?

A Budapest Secret Cinemának köszönhetően páros jegyet sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.

A kérdéshez segítséget itt találtok.

Válaszaitokat 2017. február 10-én 19:00-ig várjuk.

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés