Játék

Nyerjetek páros jegyet William Wyler klasszikusára!

Ben Hur

Ben HurTöbb mint fél évszázaddal az eredeti amerikai és 34 évvel magyarországi bemutatója után, 2016. május 19-től a Ben Hur limitált vetítéssorozat keretében néhány hétre visszatér a hazai mozikba. Ha velünk játszotok, premier előtt nézhetitek meg a 11 Oscar díjat nyert alkotást.

A 2001: Űrodüsszeia, a Volt egyszer egy vadnyugat és A Keresztapa után egy újabb filmtörténeti klasszikus tér vissza a mozivászonra a Pannonia Entertainment kultuszfilm-sorozatában: minden idők legtöbb Oscar-díját elnyert filmalkotása, William Wyler grandiózus filmeposza, az 1959-es Ben Hur. A digitálisan restaurált, pazar látványvilágú történelmi kalandfilmet május 19-től láthatják a nézők, Budapesten a Puskin moziban eredeti nyelven, magyar felirattal, Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Szentendrén és Nagykanizsán pedig magyar szinkronnal. Erre a 70mm-es filmszalagra rögzített, extra-szélesvásznú mozira különösen érvényes a megállapítás: aki nem látta nagyvásznon, nem is látta igazán.

Az 1959-ben készült filmtörténeti klasszikus különleges hazai vonatkozása, hogy (ma már holtversenyben) rekord számú 11 Oscar-díja közül az egyiket a magyar zeneszerző, Rózsa Miklós grandiózus filmzenéjéért kapta. További magyar vonatkozásai a filmnek, hogy leghíresebb jelenetét, a római szekér-versenyt a magyar származású akció-rendező, Andrew Marton (Marton Endre) által vezetett második stáb készítette, Júda Ben-Hur hófehér lovai pedig a híres lipicai ménesből érkeztek.

ben hur
A Ben Hur digitális felújításának különlegessége, hogy jelenleg elérhető legmodernebb, ún. 8K szkennelési technikával készült (a HD felbontás 16-szorosa!), az eredeti 70mm-es filmkópia felhasználásával. A restaurációt Warner Bros laborja végezte a film 50. évfordulójához kapcsolódóan, több mint 1 millió dolláros büdzséből. A 212 perces film közel 400.000 képkockájának egyenkénti feldolgozása, színkorrekciója stb. végül két év csúszással, 2011-re fejeződött be. Első alkalommal a 49. New York-i Filmfesztiválon mutatták be a nagyközönségnek, mozivásznon azóta nagyon ritkán, egy-egy fesztivál keretében lehetett csak látni szerte a világban. Magyarországon a technikai adottságok miatt standard 2K digitális kópiáról vetítik a filmet, de a restauráció magas képminősége így is kitűnően érvényesül a mozivásznon.

Játsszatok velünk, mert a helyesen válaszolók között 4 db páros jegyet sorsolunk ki a május 17-én kedden 19 órakor megrendezett premier előtti díszvetítésre (Puskin mozi, Metropolis terem).
A játékhoz segítséget itt találtok.

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket hamarosan értesítjük!
Játsszatok velünk legközelebb is!

Hirdetés

Hirdetés