Játék

Stephen King hét: Nyerj Stephen King könyvet! 11.22.63.

Ha lenne lehetőséged beavatkozni a történelem eseményibe, élnél vele? Ha igen, akkor ezek a változtatások milyen kihatással lennének a jövőre? Ezek a kérdés fogalmazódnak meg többek között Stephen King 11.22.63 című könyvében, amelyet az Európa Kiadó jóvoltából most hazavihetsz!

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

„Azt írja a fülszöveg, hogy a könyv »letehetetlen«. Túlzás lenne? Kialvatlanul is muszáj voltam késő éjjelig olvasni, a másnapi munka dacára, mert King zseniális meseszövő, megtalálta régi önmagát, de érettebb is lett egyben; a végén fájt a szemem, de csak olvastam tovább, mert ez a letehetetlen regény tényleg az.” –írja Havasmezői Gergely kollégám.

Régi szép idő – 11/22/63

A regény ötlete 1971-ből származik, de a kész mű csak 2011-ben jelent meg. Addig King ugyanis még nem érezte magát elég felkészültnek a téma megírásához. Márpedig King nem volt hajlandó puszta fantáziát írni: mélyen beleásta magát a korszakba, helyszíneket keresett fel, belebújt Oswald bőrébe, neveket és tényeket kutatott. Az eredmény egy kísértetiesen valósághű cselekmény, egy libabőröző alternatív univerzum. King ugyanazt a csodát műveli a réges-régi világgal, amit a kortárs kisvárosokkal szokott volt karrierje elején; megeleveníti őket, szavakkal látja el a csak titokban meglévő benyomásokat, puszta kifejezésekkel is elkápráztat.

Válaszolj az alábbi kérdésre és nyerd meg a könyvet!

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Ez a cikk a Stephen King hét alkalmából készült, ha érdekel a téma, ide kattintva tudsz még többet olvasni King regényeiről és filmadaptációiról.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés