Játék

Stephen King hét: Nyerj Stephen King könyvet! 11.22.63.

Ha lenne lehetőséged beavatkozni a történelem eseményibe, élnél vele? Ha igen, akkor ezek a változtatások milyen kihatással lennének a jövőre? Ezek a kérdés fogalmazódnak meg többek között Stephen King 11.22.63 című könyvében, amelyet az Európa Kiadó jóvoltából most hazavihetsz!

„Azt írja a fülszöveg, hogy a könyv »letehetetlen«. Túlzás lenne? Kialvatlanul is muszáj voltam késő éjjelig olvasni, a másnapi munka dacára, mert King zseniális meseszövő, megtalálta régi önmagát, de érettebb is lett egyben; a végén fájt a szemem, de csak olvastam tovább, mert ez a letehetetlen regény tényleg az.” –írja Havasmezői Gergely kollégám.

Régi szép idő – 11/22/63

A regény ötlete 1971-ből származik, de a kész mű csak 2011-ben jelent meg. Addig King ugyanis még nem érezte magát elég felkészültnek a téma megírásához. Márpedig King nem volt hajlandó puszta fantáziát írni: mélyen beleásta magát a korszakba, helyszíneket keresett fel, belebújt Oswald bőrébe, neveket és tényeket kutatott. Az eredmény egy kísértetiesen valósághű cselekmény, egy libabőröző alternatív univerzum. King ugyanazt a csodát műveli a réges-régi világgal, amit a kortárs kisvárosokkal szokott volt karrierje elején; megeleveníti őket, szavakkal látja el a csak titokban meglévő benyomásokat, puszta kifejezésekkel is elkápráztat.

Válaszolj az alábbi kérdésre és nyerd meg a könyvet!

FRISSÍTÉS: a játékot lezártuk, a nyerteseket értesítettük.

Ez a cikk a Stephen King hét alkalmából készült, ha érdekel a téma, ide kattintva tudsz még többet olvasni King regényeiről és filmadaptációiról.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya