Kapcsolat

Ez itt a Filmtekercs.hu, a Filmtekercs Vizuális Kultúráért Egyesület online kiadványa. Írj nekünk a szerkesztoseg@filmtekercs.hu e-mailcímre, vagy üzenj az alábbi űrlapon!

1 komment

Click here to post a comment
 • Angyalarcú hentesek éjszakája

  Werk vizsgafilmek premierje a Toldi moziban
  Sajtóanyag

  2010. november 13-án, szombaton 21.00-kor a Toldi moziban kerülnek bemutatásra a Werk Akadémia filmes hallgatóinak új munkái. Az est két premier filmje A lányok angyalok és a Húsevők. A filmek komoly témákat boncolgatnak hentesi pontossággal. Az est végére mindenkinek megváltozik a véleménye a mai gimnazista lányokról és a kedves mészárszéki dolgozókról.

  A bemutatásra kerülő filmek:

  HÚSEVŐK
  Rendező: Pálinkás Péter
  Forgatókönyv: Pálinkás Péter
  Szereplők: Antal József, Bárány Virág, Fekete Linda, Gárgyán Eszter, Honti Hanna

  Húsra éhes nők, testbe zárt érzelmek, kampókon lógó élettelen testek, kicsengő telefonok, véres nyomok után kutató porcelánbaba.
  Egy kevéssé szofisztikáltan mulató lány csapat egy táncos fiúval kívánja szórakoztatni magát, de a résztvevő felek nem ugyanarra a produkcióra gondolnak. Mindenki mást kap, mint amire számított, az ebből is adódó feszültséget pedig mindenki véresen komolyan veszi.

  A LÁNYOK ANGYALOK
  Rendező: Molnár Dániel
  Forgatókönyv: Keszthelyi Lajos, Bakonyi Péter, Molnár Dániel
  Szereplők: Czupor Klaudia, Széles Eszter, Farkas Júlia Eszter, Varnyu Kata, Szalontai Németh, Gergely Albert, Koniorczyk Miklós.

  Három gimnazista lány buliba készül. Egyikük más utat választ, elszáguld az éjszakába egy “hófehér Jaguárral”. Másnap, hajnalra az élete rémálommá válik.

  A rendezőkről

  Pálinkás Péter első filmje a Werk Akadémia vizsgafeladataként készült el. A feladat a feszültség teremtés volt, megadott műfaji kategóriákon belül maradva. Korábban az MTV rendező asszisztensi, egy éves képzését végezte el.

  Molnár Dániel filmje is a Werk Akadémia vizsgafeladataként született meg. Ezt megelőzően a Werk Akadémia elsőéves rendező szakos gyakorlataként gerilla-marketing reklámfilmek sokaságát készítette (VOLT Fesztivál – rendező, EFOTT Fesztivál – rendező, riporter, Lakástrend 2010 -rendező, riporter, Rapid Randi lakberendezőkkel – rendező, operatőr).

  Elsőfilmesnek lenni nem szégyen, nem dicsőség: állapot, amely a második filmmel visszafordíthatatlanul elmúlik. Elsőfilmesnek lenni nem mentség. Mert az elsőbe anyait-apait bele kell adni. Aztán az összes továbbiba is. Úgy gondolom, hogy a WERK mostani elsőfilmesei tisztességesen dolgoztak, komolyan vették a mesterségüket. És sikerült jó kis hús-vér történeteket elmesélniük. Ha nem hiszed, nézd meg őket!

  Réz András, a Werk Akadémia művészeti vezetője

  További információ: Csillik Andrea, tel: 06-20-212-6809, e-mail: csillikandi@vipmail.hu
  RSVP: werk@werkakademia.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..