Kritika

A magára talált mese – A Karib-tenger kalózai – A világ végén

A második részben kissé alábbhagyott a lendület, bevallom kicsit csalódott is voltam, és némi fenntartással ültem be a harmadik rész vetítésére. Szerencsére a trilógia harmadik részére ismét magára talált a Disney csapata, és látványos, pergõ, már-már sziporkázó mesét csinált a kalózok rajongóinak.
 

A történet ott folytatódik ahol az elõzõ rész abbamaradt: William (Orlando „Orli“ Bloom) és a bájos Elizabeth (Keira Knightley) a jó öreg Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) segítségével indul a halott Jack Sparrow (minden idõk legimádnivalóbb kalózának szerepében Johnny Depp) megmentésére, hogy megszabadítsák a csápos Davy Jones (Bill Nighy) fogságából. Csakhogy a díszes csapat kevésnek bizonyul a feladathoz, így Sao Feng (Chow Yun-Fat), a szingapúri kalózvezér támogatását kérik. Nem hiszem, hogy lelõném a poént, ha elárulom, Jack Sparrow hamarosan ismét az élõ kalózok táborát erõsíti a tengerek fölött vívott utolsó összecsapásban, ahonnan még a tengerek istennõje (Naomie Harris) sem marad távol.

Jó kis sztori. Nem marad ki semmi: ármány és szerelem, akció és humor, látványos díszletek és nagyszerû alakítások. A harmadik részben már a szereplõk karakterére is jut idõ. Jack Sparrow már A Fekete Göngy átkában megmutatta foga fehérjét, tõle mindenki tudta, mire számíthat, Williamre és Elisabethre azonban most kerül csak sor. Az elsõ részben még naív Willnek igencsak kinyílt a csipája, már-már Jacket megszégyenítõen helyzkedik a felek között, hogy elérje saját célját és kiszabadíthassa a szintén Davy Jones karmai között sínylõdõ apját. Hát ennek sajnos igen nagy ára van – meg is lepõdtem, hogy a film végén nem olyan egyértelmû a happy ending, mint azt egy Disney filmtõl elvárnánk, de valójában, ez még szimpatikusabbá teszi az egész produkciót. Elisabethet eddig se kellett félteni, most azonban egészen a kalózkirályságig viszi talpraesettsége Keira Knightley hiteles alakításában. Az összes szereplõ nagyon rendben van, a sztárparádéra a Jack Sparrow figuráját ihletõ Rolling Stones-os Keith Richards teszi fel a koronát. Végre saját szemünkkel is látjuk, hogy tényleg olyanok, mint két tojás. Állítólag Johnny Depp annyira élvezte Jack Sparrow figuráját, hogy gyakran odahaza is evvel szórakoztatta gyerekeit. Hát ilyenkor gondolom, sokan irigylik a Depp lurkókat… legjobb, ha gyorsan megszerzik az elsõ két részt DéVéDén.
 
 
A Karib-Tenger Kalózai – A Világ Végén (Pirates of the Caribbean: At Worlds End)
színes magyarul beszélõ amerikai kalandfilm, 168 perc, 2007

rendezõ: Gore Verbinski
forgatókönyvíró: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert
zeneszerzõ: Hans Zimmer
producer: Jerry Bruckheimer
vágó: Stephen E. Rivkin, Craig Wood

szereplõk:
Johnny Depp (Jack Sparrow)
Orlando Bloom (Will Turner)
Keira Knightley (Elizabeth Swann)
Geoffrey Rush (Barbossa kapitány)
Bill Nighy (Davy Jones)
Chow Yun-Fat (Sao Feng kapitány)
Tom Hollander (Cutler Beckett)
Stellan Skarsgard (Bill Turner)
Kevin McNally (Joshamee Gibbs)
Jack Davenport (James Norrington)
Naomie Harris (Tia Dalma)
Mackenzie Crook (Ragetti)

 
IMDB-átlag: 7,3

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya