Kritika

Baklövés – Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal!

photo-Rendez-vous-avec-une-star-Win-a-Date-with-Tad-Hamilton-2003-3Valószínűleg mindenki életében akadnak olyan múltbéli baklövések, melyeket szeretne letagadni. A Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! valószínűleg az egész stáb életében ilyet jelent – és nincs ez másképp a nézők esetében sem…

A film

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Mi viszi arra a forgalmazót, hogy 9 évvel a megjelenés után DVD-n újra piacra dobjon egy anno még moziforgalmazásba sem került filmet? Mert olyan remek, elfeledett gyöngyszem, amit vétek volt eddig a magyar mozirajongók kiéhezett tömege elől elrejtve tartani? Kötve hiszem. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy az egyik munkatársuk véletlenül rábukkant a port.hu fórumára, ahol egész sokan méltatják lelkesen a filmet. Úgy tűnik, vannak még olyan elvetemült Kate Bosworth, de főleg Josh Duhamel rajongók, akiket csöppet se érdekel, ha egy film tökéletesen buta, kiszámítható, közhelyes és idegesítő, és ha a szereplői nem hogy nem szerethetőek, de egyenesen ütnivalóak.

Biztosíthatlak Benneteket, a Nyerj egy randit Tad Hamiltonnal! ezek mindegyike. Már az alapsztori is igen gyenge, de az átlagos romkom felhozatalnál nem rosszabb. Rosalee (Kate Bosworth) kisvárosi lány, aki elképzelni se tudja, hogy kedvenc színésze, Tad Hamilton (Josh Duhamel) nem az a jólelkű szent, akinek a filmjei alapján gondolja. A valóság azonban az, hogy a színész igazi gátlástalan playboy, aki csak azért, hogy megkapjon egy újabb szerepet, jótékonysági akciót hirdet. Rosalee összeszedi a pénzt a játékra, majd elmegy álmai randijára a sármőrrel – amikor azonban az estének folytatása is lesz, az évek óta érte epekedő legjobb barát, Pete (Topher Grace) is észbekap, hogy bizony lépni kéne, ha nem akarja elveszíteni szerelmét.

still-of-kate-bosworth-and-ginnifer-goodwin-in-win-a-date-with-tad-hamilton!-large-picture

Mi itt a probléma? Mi nem??? A karakterek egyszerűek, mint a bot, a motivációk gyengébbek már nem is lehetnének. Hőseink idegesítőek, Rosalee butácska és bosszantóan naív, Pete pedig a valóságban labdába se tudna rúgni Tad Hamilton mellett. A dialógoktól az ember a fejét fogja, a befejezéstől pedig ordítani szeretne. Ha végignézünk a nem túl termékeny rendező Robert Luketic életművén (Bérgyilkosék, A csúf igazság, 21 – Las Vegas ostroma, Anyád napja, Doktor Szöszi), gyanakodhatunk, hogy nem egy műremekkel állunk szemben, de ez a film magasan (azaz mélyen) a legrosszabb filmje mind közül.

A lemez (Kiss Tamás)

A kiadványra bónuszanyagként egy fotógaléria, egy bakiparádé, valamint szám szerint 16 kimaradt jelenet került fel. Előbbi két extra igazából teljesen feleslegesen, mert fényképeket ma már egyszerűbb nézegetni a neten, a bakiparádé pedig cseppet sem vicces. Érdekességként tehát a kimaradt jelenetek maradnak, s ha megtekintjük őket, nyugtázhatjuk, hogy Robert Luketic és vágója némi arányérzékkel azért rendelkezik. A kiollózott részek többnyire mindennemű érték nélkül nyújtanák el a filmet – gondolok itt hosszabb veszekedésjelenetekre, a Pete nevű figura többszöri beégésére, stb. Egy jelenet kimaradása azonban mindenképpen figyelemreméltó. A bikinis Paris Hilton landolt volna ejtőernyővel Tad Hamilton úszómedencéjében, a férfi azonban elutasította volna, mert már szerelmes a vidéki lányba. Ejha!

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!