Kritika

Egy falat szerethető Hollywood – Zakkant Halloween

Zakkant Halloween Fun Size

Zakkant Halloween Fun SizeHalloweenkor megtalálni egy elcsatangolt kisfiút rémesen sok bonyodalmat okozhat. Pláne ha ezt egy amúgy is problémás tinilánynak kell megoldania, miközben az anya házibulin van, a fiú pedig nem beszél. A Zakkant Halloweenban azért nem érdemes sok meglepetésre számítani, de amit látunk, az végig kellemes, szórakoztató marad, még ha olykor kicsit bárgyú is.

Ugyan nem a Disney, de a Nickelodeon csatornától sem érdemes sok meglepetést várnia a nézőnek. A rendező ráadásul az a Josh Schwartz, aki a tévésorozatok terén elég komoly hírnévre tett szert az általa kitalált és legyártott tiniszériákkal, mint a Narancsvidék, a Chuck vagy a Gossip Girl. A Zakkant Halloween inkább a legelsőre hajaz – szerencsére annak is a legjobb pillanataira –, és látszik rajta, hogy az eddig íróként tevékenykedő Josh Schwartz filmrendezőként sem változtatja meg ars poeticáját.

A történet főhőse Wren (Victoria Justice) egy tipikus hollywoodi tinilány: bár gyönyörű, mégis úgy állítják be, hogy a gimi egyik lúzere, akit észre sem vesznek. A helyzete azért nem egyszerű: apja egy éve meghalt, azóta az öccse, Albert (zseniális gyerekszínész: Jackson Nicoll) teljesen megnémult, anyja (Chelsea Handler) pedig kissé megzakkant, és egy huszonegynéhány éves sráccal randizik.

Halloween napján azonban ráköszönt a szerencse Wrenre, és az évfolyam legmenőbb csávója, a zenész Aaron (Thomas McDonell) elhívja a házibulijába. Csakhogy anyja is bulizni akar, ezért rábízza a lányra az öccsét, aki az első adandó alkalommal eltűnik. A két testvér különböző utakon számtalan kalamajkába kerül, közben fura figurákkal akadnak össze, az éjszaka folyamán pedig igaz szerelmek és örök barátságok kialakulását láthatja a néző.

Zakkant Halloween Fun Size

Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a Zakkant Halloween egy jó alkotás. Gyakran ostoba, végletekig kiszámítható (bár azért egy-két egyértelmű fordulatot elkerülnek a készítők), néha még prosztó is, a párbeszédeken pedig igazán dolgozhattak volna még egy-két napot az alkotók. De így is, a sok hiba ellenére működik, a karakterek szerethetőkké válnak, és néha szüksége van az embernek a  teljesen boldog végre a sok gyötrelem közepette.

Nekem mindig is ez volt Hollywood: egyszerű, de szórakoztató. És néha az elég. Nem fogunk utána sokáig beszélni róla, könnyen jött és könnyen ment, de miközben nézzük, aközben tényleg el lehet felejteni az élet bosszantó nehézségeit. Lehet, hogy csak nekem volt divatos szóval élve guilty pleasure a Zakkant Halloween, de vallom, hogy néha ez is elég.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com