Kritika

Giccs- és kliséparádé – Pókember 3.

spiderman3Lecsúsztunk a sajtóvetítésről, így muszáj volt a mozi felé vennem az irányt. Sebaj, azt gondoltam, erre a filmre semmi sem lehet túl drága! Képregényfilm rajongóként a Spiderman soron következő része kötelezõ program számomra. Hát legközelebb talán mégiscsak maradnék a vállalati finanszírozásnál…


Hirdetés

Nos, a kérdés alapvetõen az, mi a fenéért kell 156 percen keresztül nyújtani a rétest, ha 120 percben is tökéletesen el lehet mondani, amit szeretnék. Merthogy a fennmaradó részekben csak az ömlengés ment.

A film elején hősünk, Peter Parker (Tobey Maguire), full szerelmesen bájolog kedvesével, igazi szuperlúzer benyomását kelti, még szerencse, hogy hamarosan fordul a kocka, lelép a nőci, jön a sok csúnya gonosz ellenfél, és Spidermannek fel kell kötnie a gatyát. Egy furcsa földönkívüli izé (nem a laza stílust akarom erőltetni, de tényleg nem igazán derül ki, mi is ez az… izé) hatása alá kerülve előjön belõle a rosszabbik oldala – a nézők nagy szerencséjére. Itt kezd ugyanis ideiglenesen magára találni a film.

Tobey Maguire, azon túl, hogy biztosít magának egy szerepet egy leendő táncos filmben, igazán szórakoztató perceket okoz nekünk Pókember sötét oldalának felvillantásával. Természetesen ez sem tart örökké, mert ugye a szuperhősök dolga az, hogy minden kilengés után jó úta térjenek, megmentsék az Amerikai Egyesült Államok – New York cityben minden sarkon a csillagos-sávos lobogó hirdeti a hazát – békés lakóit és persze az imádott nőt. És aztán megint jöhet az ömlengés, és nem csak szerelmesen, hanem családosan, igaz barátosan, és mondom, még a nemzeti színű is ott lobog, szóval az elképzelhető minden formában.

De vajon mindezen klisé és giccs kikezdheti-e a népszerű és barátságos Pókember nimbuszát? Dehogy. Mert bizony a rész minden gyengesége ellenére is meg fogjuk nézni a negyedik, ötödik és százhuszadik részt is

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

0
Kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is, szólj hozzá!x
()
x